Från grevinna till pop-prinsessa – Alexandra byter karriär

Lördagen den 10 november kommer du kunna se grevinnan Alexandra uppträda på Malmö Arena. Då ska hon nämligen sjunga sin nya låt "Wash me away".

Prins Joachims exfru, grevinnan Alexandra, har bytt karriär. Från prinsessa och författare debuterar hon nu som artist. Den 2 november släppte hon sin singel  Wash me away som hon gjort i samarbete med svenska välgörenhetsorganisationen Star For Life som hjälper fattiga och utsatta barn i Sydafrika. Och nu på lördag kommer hon att uppträda live under en välgörenhetskonsert på Malmö Arena.

– De har bett mig att komma och sjunga. Och såklart sa jag ja, säger grevinnan till danska tidningen BT.

Alexandra berättar även att hon alltid har haft ett intresse för sång och att hon under en lång tid velat testa sina färdigheter.

– Jag är i ett skede i mitt liv där jag vill prova något nytt. Därför har jag också startat olika projekt som gör det möjligt för mig att kasta den mall som alla tror att jag följer.

“Höll det hemligt”

Alexandra höll inspelning av sin nya låt hemlig från både allmänheten och barnen prins Nikolai och prins Felix, skriver tidningen.

– Jag höll det väldigt hemligt. Jag spelade låten för mina barn separat, och de båda sa “ooh, det är du” när de lyssnade på den.

Hon berättar också att inspelningen av singeln var av en av de bästa dagarna i hennes liv.

– Det var en och en halv dag av mitt liv, och det var några av de timmar jag har njutit som mest i hela livet. Tiden bara flög. Den första dagen var vi i studion i tio timmar och vi slutade bara för att mina stämband behövde en paus.

Lyssna på låten nedan!

Och det är inte första gången som grevinnan Alexandra överraskar allmänheten genom att testa någonting nytt. Minns ni i våras när hon lät sig porträtteras av konstnären Lill-Marlen Elnegaard? Oljemålningen blev mycket omtalad och fick blandad kritik. Någonting som Alexandra även är beredd att få gällande sin musik.

– Det finns förmodligen några som kommer säga ‘herregud, hon kan ju inte sjunga’ eller ‘vad gör hon nu’, men man har bara ett liv och man ska leva det så fullt ut som man bara kan, säger hon och fortsätter:

– Det är inte min sista låt, för jag älskar verkligen att göra det här.

Läs också:

Grevinnan Alexandra talar ut om prins Nikolais flickvän

Alexandras kontroversiella porträtt sågas: “Opassande”

Bråk mellan prinsessan Marie och Alexandra – se filmen!

Foto: IBL