Från prinsessa till vårdbiträde: Hela världen hyllar Sofia!

Prinsessan Sofia hylla för sitt nya sjukvårdsjobb på Sophiahemmet.

Från galablåsa till sjukvårdsuniform. En knivskarp kontrast! Och nu hyllas Sofia för sitt nya jobb – i medier över hela världen.

Ja, prinsessan Sofias beslut att rycka in som extraresurs i vården under coronapandemin har väckt enorm uppmärksamhet – även internationellt. Brittiska, spanska och amerikanska medier – ja till och med Indiens största dagstidning – har fångat upp vår svenska nyhet om att det nu, sedan i går, står en äkta prinsessa på sjukhusgolvet i Stockholm.

Tatler, Daily Mail, Fox News, People, InStyle, India Today och Hola USA skriver uppskattande om Sofias initiativ, ett faktum som ytterligare visar hur ovanligt det ändå är.

Så här lyfter brittiska Hello prinsessan Sofias nya jobb i vården.

Brittiska Hello lyfter prinsessan Sofias nya jobb i vården.

Och så här skriver Indiens största dagstidning:

Men så var det också en entusiastisk Sofia som i går klev in på Sophiahemmet i Stockholm i sina platåsneakers, och möttes av sina nya kollegor – och av den här prydligt utplacerade högen: Den mörkt blå och vita jobbunifomen, hänglåset till skåpet och namnbrickan, där hon bara är Sofia. Ingen prinsesstitel i sikte så långt ögat når.

Prinsessan Sofias internationella genomslag

Sofia med två av sina nya kollegor på Sophiahemmet.

Sofia med två av sina nya kollegor på Sophiahemmet.

Genomslaget i sociala medier har också varit stort. Så här uppmärksammar amerikanska People prinsessan Sofias fina initiativ:

Foto: TT, Instagram.