Fredagsfeeling och vårkänslor – se nya bilderna på Victoria!

Kronprinsessan Victoria besöker SIPRI.

Fredagsfeeling – och vårkänslor... Kronprinsessan Victoria sken som en sol när hon satte ner mockabootsen på trottoaren i Solna!

Målet var SIPRI, som står för Stockholms internationella fredsforskningsinstitut, och kronprinsessans sköna energi kunde nog behövas, för det var allvarliga ämnen som stod på programmet.

Kronprinsessan Victoria besöker SIPRI, klädd i grön klänning från H&M.

En härligt glad kronprinsessa – trots att prinsessan Estelle måste vara hemma från skolan eftersom Campus Manilla fortfarande är stängt på grund av coronasmitta.

Victoria fick info om de klimatrelaterade säkerhetsrisker som hotar, och om den ökande osäkerheten i världen på grund av hunger och bristen på mat.

Kronprinsessan Victoria i grönt.

Victoria – helt i vårgrönt.

Kronprinsessan Victorias vänskap med Jan Eliasson

Men detta var också en förmiddag som bjöd på en kär återförening – för det var kronprinsessans goda vän och tidigare mentor Jan Eliasson som tog emot och hälsade välkommen, i sin egenskap av ordförande för SIPRI.

Jan Eliasson tog emot när kronprinsessan Victoria kom till SIPRI.

Jan Eliasson, som varit både utrikesminister och vice generalsekreterare i FN, tog emot.

Kronprinsessan Victoria och Jan Eliasson på SIPRI.

En duo som känt varandra länge.

Kronprinsessan Victoria och SIPRI

Kronprinsessan Victoria följer regelbundet arbetet hos SIPRI – som  är ett oberoende internationellt forskningsinstitut som studerar frågor om fred och konflikter med fokus på nedrustning. SIPRI grundades år 1966 för att markera 150 år av obruten fred i Sverige.

LÄS MER: Coronasmittan hotar kronprinsessan Victorias namnsdagsfirande på slottet

Foto: Karin Törnblom/TT.