Frederik och Haakon stöttar Victoria på Grönland

Resan till Grönland blev allt annat än enkel för kronprinsessan Victoria. Märkbart bekymrad oroade hon sig för sin sjuke fästman, Daniel Westling. Nu få hon stöd av sina nära vänner och kollegor, reskamraterna kronprins Frederik och kronprins Haakon.

Igår anlände tronarvingarna till Grönland, men den här gången var stämningen inte alls lika uppsluppen son på fjolårets Svalbard-tripp. Hemma i Sverige opererades nämligen kronprinsessan Victorias fästman för fullt för sin allvarliga njursjukdom. Under dagen landade de i Kangerlussaq, här välkomnades de av mängder av människor samt en grupp barn klädda i traditionella färgsprakande Grönländska kläder.

De tre nordiska tronföljarna.

De tre nordiska tronföljarna.

Victoria lyckades klämma fram ett leende trots att hon var tydligt bekymrad och betedde sig betydligt mer lågmält än vanligt.

Daniels operation gick bra

På kvällskvisten stod de dock klart att allt gått som det skulle med Daniel Westling, operationen hade lyckats och Victoria kunde koppla av. Men givetvis släppte inte oron för fästmannen ändå.

En njuroperation är komplicerad och tvingar ofta den opererade att äta medicin livet ut. Gårdagen var dessutom bara den första av de fem dagar kronprinsessan ska tillbringa ifrån sin blivande man och visst är det svårt.

Som tur är finns hennes nära vänner, kronprinsarna Haakon och Frederik med på resan. Under åren har de kommit varandra allt närmare och på sista tiden har kronprinsarna blivit som storebröder för Victoria. Nu gör de allt för att ge henne stöd.

Av Johanna Fredriksson

Foto: TT