Frederik och Mary i Schweiz – barnen på internatskola

kronprinsessan mary och kronprins frederik har flyttat till Verbier

Kronprinsfamiljens nya liv i Schweiz har börjat. Mary har dragit ner på den kungliga takten för att finnas där för barnen, som nu har gått första dagen på sin nya internatskola.
Slå på ljud

Ett nytt kapitel. Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary har lämnat Danmark för Schweiz. De fyra barnen, Christian, Isabella, Josephine och Vincent, ska i 12 veckors tid gå på den välrenommerade internatskolan Lemania-Verbier International School, belägen i den lyxiga skidorten Verbier.

kronprinsessan mary

Den danska kronprinsfamiljen njuter av sin nya vardag i Verbier.

Nya detaljer om familjens hem i Schweiz

I samband med första skoldagen ställde familjen upp på en pressfotografering – vindpinade och lyckliga, mitt i skidbacken. Dessutom avslöjade Frederik var familjen bor när de är på plats i Schweiz. Paret äger nämligen en trevlig fjällstuga sedan tio år tillbaka, visar det sig.

– Det är ett hem vi känner väl, säger kronprinsen till DR.

Det märks att alla i familjen är glada för flytten. De kommande veckorna kommer familjemedlemmarna att umgås med varandra, utanför det kungliga strålkastarljuset, och prins Christian berättar vad han ser fram emot – allra mest.

– Vi ser verkligen fram emot att lära känna ett nytt land och lära känna skolan i Schweiz. Och naturligtvis skidor lite mer och sedan lära känna vissa människor från olika länder, säger han.

kronprins frederik kronprinsessan mary verbier

Nu inleder Frederik och Mary ett nytt kapitel, bland fjälltopparna.

Kronprinsparet får också svara på varför de just har valt Lemania-Verbier International School.

– Det samlar många möjliga goda upplevelser för barnen. Vi gillar alla att vara ute i naturen, och det är en fantastisk natur som vi står i. Vi gillar att åka skidor och det är ett område vi känner till. Det är en stor skola akademiskt och det gör att barnen kan träffa några andra ungdomar och få en inblick i att gå i skolan i ett annat land, säger Mary.

Mary drar ner på den kungliga takten

Under den här perioden kommer Mary att bo i Schweiz på heltid och därför har hovet meddelat att kronprinsessan kommer att ha färre officiella uppdrag de kommande månaderna. Kronprinsen kommer däremot att stötta drottningen och pendla mellan Danmark och Verbier.

– Vi saknar alltid varandra när vi är borta från varandra, men det är en gemensam upplevelse vi är på, säger Mary mot slutet av intervjun.

Foto: TT