Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Frederik och Marys chockbeslut – ingen anade något: "Inte meddelat i förväg"

Frederik och Marys chockbeslut – ingen anade något: "Inte meddelat i förväg"

Kronprinsparet chockade alla under lördagskvällen.

Så har du aldrig sett Victoria förut • Privata orden till Madeleine • Smällen mot Margrethe – 3 snackisar från vecka 47!
0:28

Efter reklamen: Så har du aldrig sett Victoria förut • Privata orden till Madeleine • Smällen mot Margrethe – 3 snackisar från vecka 47!

(0:28)

Slå på ljud

Vilken glammig lördagskväll det var i Köpenhamn! Efter hårt arbete och slit var det äntligen dags: nypremiären av Nötknäpparen i Tivoli konserthus.

På röda mattan innan lamporna i konserthuset slocknade var det däremot en duo som snodde all fokus – kronprins Frederik och kronprinsessan Mary.

Bröt mot traditionen

Det var minst sagt kunglig guldkant på kvällen när julbaletten Nötknäpparen för femte gången sattes upp i Tivoli konserthus. Drottning Margrethe har nämligen ett, eller ganska många, fingrar med i spelet.

Den konstintresserade drottningen är scenograf och ligger bakom kostymerna till den eleganta baletten, och hon har ägnat många timmar åt att få alla detaljer att sitta precis där de ska. Och snacka om att det blev succé.

Drottning Margrethe

Margrethe strålade under lördagskvällen.

RITZAU SCANPIX

Efter föreställningen mottog hon och ensemblen på scen stående ovationer! Av allt att döma är hon nöjd med slutresultatet, det var en nöjd monark som tog emot publikens jubel.

Att Margrethe var med och jobbade med föreställningen ledde också till ett litet traditionsbrott. I vanliga fall dyker hon upp sist av alla, eller i kungligt sällskap. Hon är ju en av de finaste gästerna.

Men sådana formaliteter fanns det inte rum för nu. Margrethe slussades in först av alla – det fanns ju en del att ordna med innan showstart!

Drottning Margrethe anländer till nypremiären av Nötknäpparen

Hisnande vacker – redo för premiär!

Emil Helms

Mary och Frederiks chockbeslut

Det var en storslagen uppslutning och alla ville vara med och stötta Margrethe under den stora dagen. Drottning Sonja hade åkt dit från Norge för att finnas där vid sin väns sida, och gästlistan var fullspäckad av profiler.

Drottning Sonja i Köpenhamn på premiären av Nötknäpparen

Drottning Sonja lämnade landet för att stötta sin vän och kungliga kollega.

EMIL HELMS

Men det var två personer som chockade rejält – Mary och Frederik! Enligt danska Billed Bladet var det inte förannonserat, varken att de skulle dyka upp, än mindre att de skulle ha med sig tvillingarna Vincent och Josephine!

"Det var inte meddelat i förväg att drottning Margrethe fick sällskap i Konserthuset av kronprins Frederik och kronprinsessan Mary till kvällens nypremiär av "Nötknäpparen i Tivoli"." Skriver sajten.

Kronprins Frederik, kronprinsessan Mary, prins Vincent och prinsessan Josephine

Kvällens stora överraskning!

Emil Helms

Nu fick barnbarnen chansen att se vad deras farmor sysslat med på sistone, och var självklart med i skaran som jublade när Margrethe kom upp på scen i sin vackra sidenkjol.

Foto: TT