Frederik svarar på kritiken – efter lyxflytten med Mary

Kronprins Frederik var inte glad över frågorna!

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary av Danmark köpte i hemlighet en miljonstuga i schweiziska alperna – något som ledde till folkstorm i hemlandet.Nu har Frederik för första gången svarat på frågor om saken – men det märks att han inte roas av att prata om det...

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary bestämde sig för att byta miljö och flytta till Schweiz.

Paret hoppades på frisk luft bland snöklädda alptoppar – men alla i hemlandet Danmark har inte regerat glatt på livsändringen.

Frederik och Mary had nämligen inte varit uppriktiga med det faktum att de redan ägde en fastighet i Schweiz – en alpstuga i miljonklassen i den exklusiva skidorten Verbier.

Hyrde ut stugan

Kronprinsparet köpte stugan redan 2009. Och sedan dess har de regelbundet hyrt ut den – en källa till extra inkomster som sinade då danska medier fick nys om saken.

– Nu är det inte längre en anonym egendom, så villkoren för att hyra ut den är inte längre desamma. Och att ett kronprinspar gör detta är annorlunda jämfört med någon som är privat och har lite privatliv. Utöver detta finns det också en säkerhetsaspekt, säger danska hovets kommunikationschef Lene Balleby enligt danska Se och Hör.

Nu har också Frederik tvingats ta bladet från munnen och kommentera affären.

Kronprinsen var på plats vid öppnandet av en utställning i Köpenhamn och kunde inte undvika frågorna om stugan.

– Kronprinsessan och jag har uppenbarligen märkt att fokus de senaste veckorna har legat på vårt nuvarande liv i Schweiz. Det gör intryck, det gör det, sa Frederik enligt Se och Hör.

Planen är att prinsbarnen Christian, Isabella, Vincent och Josephine ska utbildas i Schweiz.

Skolan heter Lemania-Verbier och anses vara en av Schweiz allra bästa internationella skolor.

Foto: TT