Frederik väljer bort kvinnorna – beteendet rör upp känslor

06 apr, 2023, 20:00 

Kronprins Frederik dök aldrig upp.

Annons

Kronprins Frederik har nästan alltid haft ett gediget sportintresse. Redan som ung närde han en dröm om att en dag få vara med och tävla i segling.

Så träffades Mary och Frederik!
Så träffades Mary och Frederik!

De kungliga uppdragen kom emellan och Frederik blir förmodligen aldrig någon seglingslegendar. Däremot är han noggrann med att följa de danska idrottsstjärnornas prestationer.

Och Frederik har all anledning att fira. De senaste månaderna har både det danska dam- och herrlandslaget i handboll haft stora framgångar, där herrarna säkrade VM-guldet i Stockholm medan damerna förlorade knappt mot Norge i EM-finalen.

Kronprins Frederik på Tele2 Arena
Kronprins Frederik i publiken under finalen i handbolls-VM mellan Frankrike och Danmark på Tele2 Arena.

Frederik dök aldrig upp: ”Slående”

Frederik var även på plats i Sverige för att ta del av herrarnas bragd. I publiken kunde man skymta en glad kronprins, som lyfte armarna i luften och jublade över guldet.

Annons

Några månader tidigare hade damerna spelat EM-final i Slovenien, men då utan någon Frederik i publiken.

– Det är inget misstag att han är där i dag. Men det är slående att han inte ger damlandslaget samma behandling, sa kungaexperten Kim Bach till Ekstra Bladet i samband med herrarnas VM-final.

Spelarnas ord om Frederiks beslut

På danska kungahusets Instagram delades i stället en bild på när kronprinsparet satt och såg matchen på tv.

Men kronprinsens frånvaro var inget landslagsspelarna tänkte på.

– Det är lite kortare till Sverige än till Slovenien. Sedan får vi hoppas att vi gör det tillräckligt bra i december så att vi spelar i en final och han kommer och tittar på den. Jag tänkte faktiskt inte på vem som satt på läktaren. Jag var bara glad över att få spela en final, säger Sandra Toft till Se och Hör.

Annons

Jag minns att han skickade ett brev till oss, och det såg vi som ett stöd. Så jag bryr mig inte så mycket om huruvida han var närvarande eller inte. Jag brukar inte tänka så mycket på vem som står på läktaren, säger Emma Friis.

Foto: TT

Annons