Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Frederiks beteende upprör – ilskan när sanningen kommer fram: ”Vansinnigt”

30 nov, 2023, 08:30 

Nu kommer sanningen om kronprins Frederiks klimatbesök fram.

Annons

Kronprins Frederik har hittat nya vägar att röra upp känslor. För några veckor sedan fångades han på bild tillsammans med mexikanska modellen Genoveva Casanova i centrala Madrid.

Så träffades Mary och Frederik!Brand logo
Så träffades Mary och Frederik!

När spanska skvallertidningen Lecturas publicerade bilderna uppstod snabbt ett otrohetsrykte, ett rykte som Genoveva kraftigt dementerat och danska hovet vägrat kommentera.

Men nu är det en helt annan grej som fått fokus. När kronprinsen var hedersgäst på en klimatkonferens i Aalborg tidigare i veckan anlände han till kulturhuset Nordkraft i en kronbil som för ändamålet körts från Köpenhamn till Aalborg.

Annons
Kronprins Frederik
Kronprins Frederik får nu hård kritik.

Rasar när sanningen om Frederiks resa kommer fram

Så långt inga konstigheter. Faktum är att många tyckte Frederik tog ett moget beslut som tog bilen till klimatkonferensen, vilket får anses vara ett miljövänliga alternativ än flyget.

Men nu visar det sig att Frederik bara åkte bilen en kortare sträcka. Enligt danska B.T. flög kronprinsen till Aalborg och kördes från flygplatsen till klimatkonferensen.

Det har bland annat fått miljöorganisationen NOAH att rasa och komma med hård kritik mot prinsen. De går till och med så långt att kalla det för ”höjden av hyckleri”.

Annons

”Helt vansinnigt”

Ivan Lund Petersen på NOAH kan inte tro sina öron när han får höra om Frederiks beslut och undrar hur han tänkte när han tog flyget, samtidigt som man även rullade ut en bil från Köpenhamn till Aalborg.

Det är helt vansinnigt att man kan skicka sin bil till en klimatkonferens, dit man sedan själv anländer med flyg. Det sänder en riktigt dålig signal. Särskilt i en tid då vi alla måste ta mer klimathänsyn, säger Ivan Lund Petersen.

Danska hovet har inte kommenterat Frederiks resa då de anser att det är ett privat beslut.

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary
Frederik tog flyget till klimatkonferens.

Foto: TT

Annons