Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Frederiks första ord om krisen – frågas ut om otrohetsryktet

28 nov, 2023, 08:07 

Kronprins Frederik svarar för första gången på frågor om otrohetsryktet.

Annons

Senaste tiden har det stormat rejält kring kronprins Frederik. Den blivande kungen fångades på bild i centrala Madrid, i sällskap med den mexikanska modellen Genoveva Casanova, och när bilderna publicerades i spanska skvallertidningen Lecturas var otrohetsryktena ett faktum.

Se magiska kärleksögonblicket mellan Mary och Frederik – när de tar privata bilden!Brand logo
Se magiska kärleksögonblicket mellan Mary och Frederik – när de tar privata bilden!

Det danska hovet låg lågt, förklarade att man haft som policy i flera år att inte kommentera den här typen av händelser och att det hela tiden handlade om att respektera kungafamiljens integritet.

Annons

Genoveva Casanova bestämde sig för att göra precis tvärtom. Hon gick ut tidigt och dementerade kraftigt ryktena om att hon och Frederik skulle ha haft ett romantiskt förhållande.

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik.

Modellens kraftiga dementi

I ett uttalande sa hon:

”Varje påstående av den här typen saknar inte bara fullständigt sanningen utan ger också en felaktig bild av fakta på ett illvilligt sätt. Det här är redan i händerna på mina advokater, som kommer att ta de relevanta stegen för att skydda min rätt till heder, sanning och privatliv”.

Annons

Frederik har i sin tur duckat frågor och varit väldigt tydlig med att han inte vill prata om ryktena. I stället har han skött sina kungliga uppdrag som om krisen inte ens existerar.

Frederiks första ord

Men under måndagen kom hans första kommentar om händelsen. När Frederik gästade ett EU-forum i danska Aalborg kunde han inte längre ducka frågan när en nyfiken journalist frågade:

– Kronprins Frederik, har du en kommentar till spanska mediers skriverier?

Frederik svarade då kort:

– Det har jag inte.

Därmed verkar det som att kronprinsen fortsätter den etablerade linjen från kungahuset att inte kommentera rykten och insinuationer.

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik vill inte prata om bilderna i spansk skvallerpress.

Foto: TT

Annons