Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Frederiks krav på sonen Christian, 17 – visar upp

31 maj, 2023, 17:00 

Kronprins Frederik har fått med hela familjen på tåget!

Annons

Något som ofta är på tapeten i både Sverige men också i många andra länder är folkhälsan och oron för att den yngre generationen inte får tillräckligt med motion för att hålla sig starka och friska.

Danska tvillingarna prins Vincent och prinsessan Josephine – alla ser samma sak!Brand logo
Danska tvillingarna prins Vincent och prinsessan Josephine – alla ser samma sak!

I Sverige har prins Daniel, som är gammal gymägare och personlig tränare, engagerat sig i frågan genom sin organisation Gen Pep, som ordnar roliga aktiviteter för barn och vuxna. Vid flera tillfällen har vi sett prinsen sporta och leka tillsammans med barnen och det märks att glädjen till rörelse och lek verkligen sprids!

I Danmark är det kronprins Frederik som bär fanan högst när det kommer till att främja motion och rörelse. Särskilt löpning är ett av hans stora intressen och han deltar varje år i olika lopp för att inspirera andra till att röra sig ännu mer.

I år involverade han dessutom hela familjen, som inte bara sprang ett lopp utan två var!

I årets upplaga av Royal Run, ett motionslopp för barn och vuxna i alla åldrar som arrangeras på olika platser runtom i Danmark, sprang alla hand barn en mile-loppet och därefter tog sig prins Christian, 17, och prinsessan Josephine, 12, sig an även 5 kilometersloppet.

Men Christian var inte nöjd där! Senare på kvällen blev det ännu en utmaning, hela 10 kilometer var det loppet! Tre lopp på samma dag alltså för äldste sonen i syskonskaran. Där deltog även pappa Frederik och prins Vincent, 12, som alltså också sprang två lopp på en och samma dag.

Även kronprinsessan Mary deltog, hon sprang först den korta distansen och sedan promenerade hon 5 km. Det visar verkligen att all motion är viktig, vare sig man väljer att springa eller gå.

Annons