Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fredrik Reinfeldt: Kronprinsessan har aldrig varit lyckligare!

18 jun, 2010, 21:01 
Agneta Nisbeth
Annons
Victoria-skål

Vilken trevlig kväll! De kungliga gästerna på kvällens middag i Eric Ericson-hallen var överens: Det här blir något alldeles extra.

ste_Victoria-Daniel-3

Efter regn kommer solsken… Och visst stämmer det. Dan före dan kantades verkligen av regn och rusk men lagom till kvällen tittade solen fram igen. Så passande! Det var ju nämligen precis då som Europas kungligheter och alla andra gäster skulle göra entré på den utrullade röda mattan utanför Eric Ericson-hallen på Skeppsholmen. Svensk Damtidning fanns på plats och bevakade festligheterna.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Syltlök

Middagen skulle enligt programmet inledas 18.30 men gästerna började anlända redan klockan 17.15. Bland de första på plats var kvällens värdpar, statsminister Fredrik Reinfeldt och hustrun Filippa. Totalt kom 270 personer till middagen, där det bland annat serverades sotad pilgrimsmusselcarpaccio med tomat och dragon samt örtbakad piggvarsfilé med färska rotsaker, kapris, och syltlök. Menyn har satts samman och arrangerats av Bengt Roser, som också låg bakom maten som serverades på kung Carl XVI Gustafs 60-års kalas.

Charles-Victoria

En efter en gjorde kungligheterna entré, vissa kom i bussar, andra i bilar. De flesta av dem hade de mest fantastiska kreationer på sig. Men snyggast av alla var ändå Victoria, som dagen till ära bar favoriten Elie Saab. Väl inne i middagssalen höll Fredrik Reinfeldt tal, och det blev minst sagt känslosamt:

Annons

Vårt livs kärlek

Victorias klänning lika vacker bakifrån.
Victorias klänning lika vacker bakifrån.

– Ni utstrålar den sortens trygghet som man bara har om man känner varanda väl. Vi som mött vårt livs kärlek vet att när man är nyförälskad vill man berätta om det för alla. Efter åtta år tillsammans får ni äntligen ropa ut er kärlek, inte undra på att ni ser så nyförälskade ut. Dessutom konstaterade han det alla tänkte:

– Jag har aldrig sett kronprinsessan så lycklig som nu, konstaterade han.

Och nog stämmer det.

Läs även:

Av Johanna Lejon

Foto: Scanpix, Charles Hammarsten och Stella Pictures.

Annons