Frida Karlssons plötsliga utspel mot kungaparet – nu tvingas hovet agera: ”Krävande”

Frida Karlssons plötsliga utspel mot kungaparet – nu tvingas hovet agera: ”Krävande”

Därför fick Frida Karlsson aldrig någon hälsning från kungen och drottningen.

Svenska kungafamiljen älskar att åka skidor. Fritidshuset i Storlien har varit i familjen länge och under åren har de tillbringat många sport- och påsklov i de jämtländska skidbackarna.

Kungafamiljens ALLA hem!
1:17

Efter reklamen: Kungafamiljens ALLA hem!

(1:17)

Slå på ljud

Det är heller inte ovanligt att de söker sig utomlands för att besöka diverse skidbackar. Exempelvis var kronprinsessfamiljen på skidsemester i Alperna under jullovet 2019–2020, vilket dessvärre slutade med att prinsessan Estelle bröt benet.

– Hovet kan bekräfta att prinsessan Estelle har fått en fraktur på smalbenet i samband med skidåkning. Hon är gipsad och mår i övrigt bra, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning då.

Kungaparets oväntade beslut

Ja, att kungafamiljen har en fabilesse för vinterporter är inget nytt. Därför är det inte speciellt konstigt att både kungen och drottning Silvia noggrant följt utvecklingen i skid-VM i Planica.

Och Sverige hade stora framgångar direkt. I torsdagens VM-sprint tog Johanna Sundling täten och vann guld. Två, trea och fyra kom svenskarna Emma Ribom, Maja Dahlqvist och Linn Svahn.

Efteråt hyllades de av kungen och drottningen.

”Jonna Sundling, Emma Ribom, Maja Dahlqvist, Linn Svahn. Med hjärtat i halsgropen – you made our day! I dag är ni världens bästa tjejer. Fyra gånger grattis!, skrev kungaparet i ett telegram.

Kungens och drottningens jubel

Under lördagen var det dags för nya framgångar. Svenska skidstjärnan Ebba Andersson vann guld i skiathlon. Frida Karlsson knep silvret och kom 22 sekunder bakom Ebba.

Även den här gången passade kungaparet på att hylla Sveriges framgångar i skidspåren, men till skillnad från första telegrammet var det bara en person som hyllades.

”Ebba Andersson! Vilket tempo! Trots ditt fall stod du pall. Ett stort grattis till vm-guldet. Vi hoppas att du får ett rejält firande ikväll”, skrev kungaparet.

Frida Karlsson lämnades utan hälsning

Däremot fick Frida Karlsson aldrig någon hälsning från kungen och drottningen.

– Jag får göra något bättre så jag också får en hälsning av kungen. De är krävande, sa hon till Expressen.

Frida Karlsson

Frida Karlsson tog silver i lördagens skiathlon i Planica, men fick aldrig någon hälsning från kungahuset.

Henrik Montgomery/TT

Hovets informationschef Margareta Thorgren säger till tidningen att kungahuset vanligtvis bara gratulerar guldmedaljörer, men att man efter händelsen i torsdags gjorde ett undantag.

– Enligt traditionen skickas endast telegram till guldmedaljörer i VM och OS. Vid sprinten i torsdags var det exceptionellt med fyra i topp, säger hon.

– Kungen är mycket sportintresserad. Kungen har följt loppen i dag och gratulerar både till Ebba Anderssons guld och till silvermedaljören Frida Karlsson. Starkt gjort.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia är mycket sportintresserade och följer noggrant VM i Planica.

Ali Lorestani/TT

Foto: TT/Instagram