Fruktansvärda tragedin bakom Märtha Louises nya bild

Prinsessan Märtha Louise la upp en bild på Instagram.Bakom bilden finns en fruktansvärd tragedi som många inte känner till.

Prinsessan Märtha Louise av Norge är en av få kungligheter i världen som inte är rädd för att ta ställning i politiska frågor. När afroamerikanen George Floyd blev mördad av polis stöttade hon Black Lives Matter-rörelsen i ett långt Instagram-inlägg, där hon gjorde upp med rasismen hon såg omkring sig.

Nu har hon återigen gjort ett ställningstagande på Instagram. Den här gången har hon hakat på trenden att, som kvinna, lägga upp en svartvit bild på sig själv med hashtaggen #womensupportingwomen.

“Vi kan göra det här tillsammans”, skriver Märtha Louise.

Prinsessan Märtha Louise la upp bild – stor tragedi bakom

Startskotten för kampanjen är en nästintill obeskrivlig tragedi. Pinar Gültekin, en 27-årig student från Turkiet, hittades mördad i en oljetunna i området Menteşe. Senare framgick det att Pinat blivit bragt om livet av sin ex-pojkvän, en man vid namn Cemal Metin Avci.

Pinars fruktansvärda öde har fungerat som ännu en påminnelse om kvinnors utsatthet runtom i världen.

– Jag vill skicka ett budskap till hela Turkiet nu: nu räcker det. Ska varenda ung kvinnlig student i landet behöva en livvakt? sa Pinars förkrossade pappa Sidik på sin dotters begravning.

Förklaringen bakom

Kort därpå inleddes kampanjen på de sociala medierna. Men kontot American University Turkish Cultural Club har gjort sitt för att påminna alla användare om syftet bakom.

– Jag ser att många av mina icke-turkiska vänner delar svartvita bilder på sig själva som en “utmaning”, utan att veta bakgrunden, skrivit kontot.

Men Märtha Louise är inte en av dessa. Hon har själv delat American University Turkish Cultural Clubs inlägg om saken.