Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fullt hus vid norska kronprinsparets firande

26 aug, 2011, 11:51 
Agneta Nisbeth
Annons
Metta Marit och prins Haakon vad gäster vid Victorias och Daniels bröllopsdag.

Kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marits fortsatte igår firandet av sin 10-åriga bröllopsdag.

Oslo domkyrka var fullsatt till brädden i går vid festgudstjänsten för kronprinsparet. På plats var hela den norska kungafamiljen, Mette-Marits mor och syskon, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Rosario av Bulgarien, statsminister Jens Stoltenberg och många andra celebra gäster.

Annons

Moderedaktör på plats

Chefredaktören för italienska Vogue, Franca Sozzani, var också där och gav lite extra flärd åt firandet. Dessutom hade 200 representanter for folket fått biljetter. Dagen hade planerats som en stor folkfest för norska folket, vilket det också blev, men efter terrordåden på Utöya hade man valt en något mer nedtonad tillställning.

Speciell upplevelse

I kyrkan läste kronprinsessan Victoria, Mette-Marits son Marius Borg Høiby och dottern prinsessan Ingrid Alexandra bibeltexter.Efter gudstjänsten fortsatte firandet med musikuppträdande på Universitetsplatsen i Oslo. Efteråt sammanfattade kronprinsessan Mette-Marit det hela för norska NRK:

– Jag har haft en väldigt, väldigt fin dag. Det var otroligt fint att få komma tillbaka till platsen där vi gifte oss för tio år sedan, en speciell upplevelse.

Middag på slottet

På kvällen hölls en privat middag på slottet, där Victoria och Daniel närvarade. Till middagen hade Mette-Marit bytt om till en lång vit klänning med guldskärp. Victoria hade bytt om från sin prickiga bruna klänning till en vacker turkos klänning med assymetrisk skärning.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Mette Marit och Haakon sitter tillsammans med sina barn.
Kronprinsessan Victoria stöttade norska lillsessan Ingrid Alexandra inne i kyrkan.
Kronprinsessan Victoria stöttade norska lillsessan Ingrid Alexandra inne i kyrkan.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Stella Pictures

Annons