Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fullt ös på Fryshuset! Och Victoria och Daniel fick med sig den perfekta presenten till Estelle

21 feb, 2019, 13:27 
kronprinsessan victoria prins daniel fryshuset
Victoria och Daniel fick ett dansant mottagande när de besökte Fryshuset, söder om Stockholm. Och med sig hem fick de den perfekta 7-årspresenten till Estelle!
Annons

Streetdance-låten dunkade ut på högsta volym och Victoria och Daniel gungade loss till musiken. Det var nära ögat att vi fick se dem på dansgolvet… En kul start på deras besök på Fryshuset i Hammarby Sjöstad, söder om Stockholm.

kronprinsessan victoria prins daniel fryshuset
En bild med det härliga dansgänget. Fryshuset har blivit något av en kunglig magnet och i dag var det alltså kronprinsessparets tur att besöka verksamheten.
Fryshusets vd Johan Oljeqvist och Fryshusets chef Anja Frey hälsar på kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Vd:n Johan Oljeqvist och Fryshusets chef Anja Frey tog emot.

Victoria och Daniel hann prata en stund med eleverna i dansgänget och sedan fick de höra mer om tjejverksamheten över dagens lunch: ugnsbakad torskrygg med ingefära och sweet chilisås. Glutenfritt, så perfekt för kronprinsessan.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Fryshuset är religiöst och politiskt oberoende och uppdraget är att skapa mötesplatser där unga syns, hörs och räknas, skriver de själva på sin hemsida.

– Vi arbetar med alla unga och fokuserar särskilt på dem som lever i eller riskerar att hamna i utanförskap. Vi tror att alla kan lyckas och är värda en chans till. Vi ser möjligheter där andra ser problem.

Kronprinsessan Victoria i hårknut och fjäder-örhängen.
Dagens knut och dagens örhängen.

Efter lunchen hade kronprinsessparet enskilda samtal, bland annat med avhoppare och ansvariga för Fryshusets avhopparverksamhet som hjälper unga att bryta en kriminell livsstil.

En present blev det förstås också. Och jo, du ser rätt: det är en skateboard som kronprinsessan fick av en av killarna från Skate Nation. Det var de som hjälpte Estelle att pröva på skateboard i Hagaparken i höstas, vilket troligen gör henne till familjens mest rutinerade skejtare. Perfekt födelsedagspresent på 7-årsdagen på lördag alltså – bara för kronprinsessan att slå in!

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fryshuset och fick denna skateboard i present.
Kronprinsessan med dagens present.

Och vi måste ju bjuda på en bild när Estelle skejtar:

Prinsessan Estelle åker skateboard i Hagaparken.
Estelle i aktion.

Fryshuset har funnits i 35 år och kronprinsessan Victoria var här redan 2001, samma år som hon och prins Daniel blev ett par. Kungaparet är också ”stammisar”, de brukar ta med gästande statschefer hit och det var vid ett sådant tillfälle som vi fick se drottning Silvia dribbla loss på basketplanen. Ja, till och med prins Charles och hans Camilla har varit här och då bjöd Charles på den här kungliga tvåhandsfattningen:

Prins Charles spelar basket på Fryshuset.
Tro det eller ej – men prins Charles har faktiskt spelat basket på Fryshuset!

Läs mer:

Foto: TT, Helena Wiklund

Annons