Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Grattis furst Albert – här är dina 60 år i bilder!

14 mar, 2018, 10:56 
Furst Albert fyller 60 – men i födelsedagsintervjun säger han att han känner sig som någonstans mellan 15 och 45!
Annons

Idag har det gått precis 60 år sedan furst Albert Alexandre Louis Pierre föddes hemma i Grimaldipalatset. 60 ljus i tårtan alltså. En stor dag för många, vår egen kung firade till exempel med jättefest på Drottningholm. Men Albert ligger ganska lågt, i födelsedagsintervjun i Le Figaro förklarar han att 60-årsstrecket är något han tänker passera på lugnast möjliga vis. Vilket betyder middag med familjen och påkostad ljus- och ljudföreställning i katedralen ikväll.

– Det är lustigt, man känner inte att man åldras. När jag var ung tyckte jag att alla 60-åringar var väldigt gamla. Och nu är jag där själv… Men i mitt huvud är jag mellan 15 och 45!  säger han med ett skratt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag är igång hela tiden, jag tror att det hjälper mig att hålla mig ung. Det och att vara småbarnspappa.

Charlene fyllde 40 i januari och det betyder att hon och Albert fyller 100 år tillsammans. Planen är en gemensam fest, det avslöjade han redan i vintras. Men när? Det är den stora frågan.

– Det svåraste är att hitta ett datum, säger Albert.

Vi firar furst Albert med 19 härliga bilder, som babyprins, skolpojke och 1980-talscharmör.

Se vårt fina bildspel nedan:

Vi minns tillbaka till Alberts och Charlenes sagoliga bröllop:

Videon kunde inte hittas

Foto: IBL och Stella Pictures

Annons