Furst Albert av Monaco bär crocs – folk rasar

Nya bilderna på furst Albert av Monaco och hans hustru Charlene får alla att häpna.

Furstinnan Charlene av Monaco väckte uppseende tidigare under månaden med sin frisyr. Tvåbarnsmamman chockade världen genom att raka av håret i en stil som förde tankarna till Charlize Theron i Mad Max.

Men hennes make Albert ville inte vara sämre. När den kungliga familjen i Monaco skickade ut sina julkort, så blev Charlenes frisyr överskuggad av det Albert hade på fötterna.

Furst Albert väcker ilska med nya bilden

Furst Albert och furstinnan Charlene.

Furst Albert med sina ack så kontroversiella röda crocs.

Albert kompletterade nämligen sin röda jultomtelook med ett par röda crocs. Mysigt och hemtrevligt – men kanske inte så kungligt. I alla fall inte om man frågar traditionalisterna.

Runtom på nätet finns det gott om reaktioner från människor som inte är så imponerade av Alberts modesinne.

"Monacos furst Albert i crocs. Jag kommer att behöva terapi efter att ha sett det där", skriver en användare på Twitter.

"Albert, crocs är för personer under 25", skriver en annan.

"Albert saknar klass", skriver en tredje.

På sajten New My Royals är domen tydlig i kommentarsfältet.

"Å ena sidan är det kul att se Albert är så avslappnad i sin klädstil, å andra sidan... de där skorna är det värsta jag har sett", skriver en användare.

"Deras förfäder måste titta ner på dem och tänka: Vad har de på sig?!", skriver annan.

"Crocs är inne i finrummen"

Men crocs förtjänar inte att dömas ut helt och hållet. Det menar Svensk Damtidnings modeexpert Johanna Lejon.

– Crocsen har ju faktiskt varit inne i finrummen i några år nu. De har gått raka vägen från sommarstugan, via husvagnen till de internationella modeveckornas catwalk. När Christopher Kane visade sin höst- och vinterkollektion för 2017 var Foppatoffeln, eller Crocsen som ju märket heter egentligen, högst närvarande. Modellerna bar Crocs med en twist. Istället för att bara bestå av plast var de också täckta med päls. Och priset? Över 3 000 kr. Även Balenciaga har gjort lyx-Crocs, med skyhög platå. Furst Albert tycks dock satsa på den vanliga billiga varianten. I julens kulör tomterött, säger Johanna.