Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Furst Albert avslöjar: "Så är Jacques och Gabriella"

14 mar, 2018, 20:00 
I samband med furst Alberts 60-årsdag släpps en ny bok om hans liv. I den berättar han bland annat om hur tvillingarna Gabriella och Jacques är.
Annons

Furste – och småbarnspappa. Idag, på Alberts 60-årsdag, kommer det ut en intervjubok med och om honom själv. I vanliga fall är han inte precis känd för att avslöja så mycket om sitt privatliv, men nu berättar Albert om hur omtumlande det egentligen var att bli tvillingpappa vid 57. Han beskriver prinsessan Gabriella som en glad liten pratkvarn som liknar sin pappa till utseendet och sin mamma till sättet. Medan Jacques är coolare, en iakttagande liten treåring som ärvt Charlenes färger och drag.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Nya Albert-boken, av Isabelle Rivère och Peter Mikelbank.
Gabriella är en bestämd liten treåring. Jacques är lugnare, säger pappa Albert.

Alberts systrar prinsessan Caroline, 61, och prinsessan Stéphanie, 53, är också med och berättar om sin kära bror,

Annons

– Han är genuint snäll, och väldigt ärlig. Han är absolut sig lik från när vi var barn, säger prinsessan Caroline.

– För mig är han fortfarande min lillebror och det kan ju verka lite konstigt med tanke på vår ålder…

Och prinsessan Stéphanie säger:

– Han är fortfarande samma Albert. Fast mycket tröttare. Innan han blev furste kunde han säga ”Du, idag kommer jag och äter lunch hos dig”, men nu har han inte ens tid att ringa tillbaka. Så ja, jag saknar honom.

– För mig är han alltid lillebror, säger prinsessan Caroline.

En annan som är intervjuad i boken är Monaco-syskonens brittiska nanny Maureen Wood. Hon började i familjen som 19-åring, när Albert bara var några månader gammal, och hon blev snabbt den allra viktigaste personen i deras liv, det säger prinsessan Caroline utan omsvep.

Annons

– Ja, som små var vi utan tvekan mer fästa vid vår nounou än vid våra föräldrar.

Albert och Caroline med sin älskade nanny Maureen Wood.

Mamma Grace och pappa Rainier fick de bara träffa en kort stund på morgonen och sedan fick de komma ner och säga god natt innan de skulle lägga sig. Och de åt alltid i barnkammaren tillsammans med nanny Maureen.

En gång om året hade hon semester och då var de helt otröstliga och grät sig till sömns i flera dagar, berättar prinsessan Caroline. Ganska ofta slutade det med att mamma Grace fick ringa och be nanny Maureen att komma tillbaka tidigare.

Albert med mamma Grace.

Idag är det Albert och Charlene som ska hinna med att vara både furstepar och småbarnsföräldrar. Visst har deras tvillingar barnsköterskor, men de har också en närvarande mamma och en pappa som försöker vara så mycket som möjligt med sina barn.

– Jag anstränger mig för att komma hem i tid från jobbet, säger furst Albert.

Foto: IBL och Stella Pictures

Annons