Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Furst Albert ger Grace Kellys barndomshem nytt liv

19 mar, 2019, 18:30 
Furst Albert är glad att han lyckades lägga beslag på sin mors barndomshem. Nu har han låtit renovera Grace Kellys barndomshem i Philadephia till sin forna glans.
Annons

– Jag är väldigt glad att ha räddat detta gamla familjehem från en säker död.

Så sade Albert II av Monaco när han köpte sin mors barndomshem. Huset lades ut till försäljning till priset en miljon dollar. Slutpriset landade på 775 000 dollar. Grace Kelly växte upp i East Falls i Philadelphia och huset såldes först 1974. Det har haft samma ägare sedan dess. För en tid sedan köpte furst Albert köpt sin mammas hus, rapporterar People.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Grace Kelly House

Fursten har låtit renovera det till sin forna glans. Vid köpet var byggnaden i ett uselt skick och grannarna är så tacksamma för att sonen tagit sitt ansvar.

– Furst Albert förvaltar sitt arv väl. Även om det egentligen inte är hans ansvar, har fursten på ett utomordentligt sätt sett till att hans mors familjehem återigen finns inom familjen.

Och roligt är det också att det inte står tomt, menar grannarna, som minsann skymtat både prinsessan Caroline, prinsessan Stéphanie och Charlotte Casiraghi och hennes Dimitri i huset. De har velat se hur Grace gamla hem återuppstått efter renoveringen, när de åkt över till USA.

Annons

Legendarisk filmstjärna

Grace Kelly gifte sig med prins Rainer III av Monaco 1956. Två år senare föddes prins Albert av Monaco. Som överhuvud för fursteätten Grimaldi och med sin glamourösa, legendariska filmstjärna till mamma, har han ett stort symboliskt arv att förvalta – vid sidan av sin enorma förmögenhet.  Ja, Albert II tillhör en av de mest bländande familjerna.

Grace Kelly

Furst Albert är alltså halvamerikan och talar engelska lika bra som franska. Med lyxiga privatplanet tar han ofta med sig familjen över Atlanten för att hälsa på släkt och vänner. Nyligen var furstefamiljen i New York. De fyraåriga tvillingarna prins Jaqcues och prinsessan Gabriella tittade storögda på alla höga skyskrapor och åkte skridskor i Central park, precis som andra turister från Europa. Nästa gång kan de ta en tur till East Falls i Philadelphia!

Läs också:

Foto: TT

Annons