Furst Albert till Sverige – men Charlene stannar hemma

Furst Albert till Sverige men Charlene stannar i Monaco.

Här är veckans snackis! Furst Albert av Monaco kommer till Sverige – men hans svala fru Charlene följer inte med.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 14?
Slå på ljud

 

Dags för furst Albert att korka upp champagnen och fira! I veckan kom nyheten att det är han som är den lyckliga mottagaren av 2020 års The Perfect World Award, ett prestigepris som föräras den ”som gjort skillnad i kampen för att bevara vår naturliga värld”.

Och bäst av allt: Albert kommer hit i egen hög person. Dessutom är det den härligt oförutsägbara ”Fergie”, brittisk ex-kunglighet med rebellrykte, som blir kvällens prisutdelare. En kunglig smällkaramell att se fram emot – även om furst Albert deppigt nog kommer utan sin fru, furstinnan Charlene, 42.

Ryktet om furst Albert och Charlene

Furst Albert och furstinnan Charlene av Monaco i galalook.

Furst Albert och furstinnan Charlene. Prisutdelningen äger rum den 16 september på Börsen i Göteborg, men Charlene följer enligt uppgift inte med.

Sist Albert var i Sverige var på kronprinsessan Victorias bröllop för snart tio år sedan. Den här gången rundar han dock Kungliga Huvudstaden och landar i stället på Sveriges framsida Göteborg.

Fergie kommer till Göteborg för att dela ut pris till furst Albert.

Albert får ta emot sitt pris ur Fergies hand.

Anledningen till att just furst Albert belönas med detta fina pris är det envisa klimatarbete han gör via sin organisation Prins Albert II of Monaco Foundation. Bland annat jobbar han för att skydda världens vattenresurser.

Furst Albert av Monaco.

Furst Albert är känd för sitt engagemang för världens vattenfrågor, ett fokus han delar med kronprinsessan Victoria.

– Furst Albert har en stor passion för djur och natur och har via sin plattform kunnat skapa en stor förändring. Vi är mycket stolta över att han tar emot priset i Göteborg under ceremonin den 16 september, säger The Perfect World Foundations VD, Ragnhild Jacobsson.

Detta är The Perfect World Award

Det är den svenska natur- och djurorganisationen The Perfect World Foundation som står bakom priset och furst Albert blir den sjunde mottagaren, efter storheter som Sir David Attenborough, Jane Goodall och vår egen Greta Thunberg.

Greta Thunberg.

Greta Thunberg, som fick priset i fjol, seglade över Atlanten tillsammans med furst Alberts systerson Pierre Casiraghi.

I samband med prisceremonin den 16 september arrangerar man också galakonserten Climate Aid på Göteborgsoperan, och en klimatkonferens där furst Albert kommer att vara med. Kanske får vi se honom mingla loss med Victoria Silvstedt, Charlotte Perrelli och Anders Borg…

Victoria Silvstedt på furst Alberts party.

Sveriges egen glamourpingla Victoria Silvstedt på furst Alberts senaste party.

LÄS MER: Besked om Charlene – har lämnat hemmet i Monaco

Foto: TT.