Furst Albert vill utöka sitt lilleputtland Monaco

Furst Albert vill utöka sitt lilleputtland Monaco
Annons

Albert

Furst Albert känner sig trångbodd i Monaco och vill nu utöka landytan. Men miljökungen kan stöta på problem med sina vilda drömmar – att bygga lyxpalats på vattnet.

Furst Albert vill att Monaco ska bli större så nu har han begärt att få göra land av en del av vattenytan nedanför det kungliga palatset i Monaco. Monaco skulle då utökas med en yta motsvarande fem fotbollsplaner som ska inhysa bodde lyxigt boende, en del kommersiella lokaler och statliga verk.
Furst Albert, som är hårt engagerad i arbetet med att förbättra klimattänkandet och miljön kan dock inte tänka sig att göra något som kan påverka vattenlivet i bukten. Furst Albert kör själv en elbil och medverkar regelbundet vid miljökonferenser. Han har också följt fler expeditioner till Nordpolen.
Tidigare var ett externt finanskonsortium inblandat i projektet, men nu har furst Albert valt bort de privata investerarna och istället ska staten garantera bygget. Furst Albert räknar med att inom ett år få klartecken för ett större Monaco.

Annons

Av Eva Österlind
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Furst Albert vill utöka sitt lilleputtland Monaco”

 1. Gittan skriver: 5 januari, 2010

  Man kan ju inte annat än att skratta…Vad ska Luxemburg, Liechtenstein, Andorra och San Marino göra om de känner för att expandera?


 2. Sophia skriver: 5 januari, 2010

  Stackars man; han borde erbjudas något vettigt att sysselsätta sig med.

  En reflektion gällande storhertigdömet Luxembourg: detta land ger dagligen arbete åt tiotusentals fransmän och belgier, vilka annars skulle gått arbetslösa. Kan kanske anses vara ett bra exempel på god expansion?


 3. Sven Dufva skriver: 5 januari, 2010

  Furst Rainier, Alberts far, var känd som “prince batisseur” (den byggande prinsen). Kanske Albert vill göra samma saker som hans far gjorde. Under Rainiers tid Monacos areal expanderades från 1,5 km2 till 2,0 km2. Okej, Rainier regerade 50 år och Albert har varit furste bara 4-5 år.
  Förresten, Monacos sysselsättningsgrad har långa tider varit 400 %, dvs. det finns fyra gånger flere arbetsplatser i Monaco än det finns invånare i arbetsålder. Kanske det räcker?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar