Furst Alberts dubbelgångare gäckar Monaco

Furst Alberts dubbelgångare gäckar Monaco

Furst Albert har råkat ut för en bedragare som i hans namn lurar till sig pengar från förmögna personer i Monaco. Tillvägagångssättet bekräftas nu av Monacos regering.

Bedragare lurar till sig pengar i Monaco genom att låtsas tillhöra furstendömets toppskikt, skriver BBC på sin sajt.

Det sägs att kriminaliteten i Monaco nästan är obefintlig. Men en ny brottsvåg sveper över skatteparadiset vid Medelhavet. Furst Albert och Charlene är skakade över det som hänt.

Enligt Monaco-Matin handlar det om en person som ser ut som den monegaskiske statschefen, furst Albert. Denne dubbelgångare har kontaktat förmögna människor och påstått sig vara i akut behov av pengar, enligt tidningen.

Tillvägagångssättet bekräftas av Monacos regering:

“I flera veckor har individer som är del av organiserade grupper stulit identiteter som tillhör högt uppsatta personer i furstendömet och försökt etablera personlig kontakt med dem”, skriver man i ett uttalande.

Läs mer: Se Charlenes nya söta bild på sonen Jacques

Prins Albert nämns där inte vid namn, men regeringen säger att måltavlorna är “samhällets ledare eller personer med ansvar”. Lurendrejerierna har också genomförts med hjälp av officiellt brevpapper och telefonsamtal från till synes officiella nummer.

Foto: IBL