Furst Alberts heldag – först häng med påven, sen ölfest

Furst Alberts heldag – först häng med påven, sen ölfest

Furst Albert hade en riktig heldag i fredags. Först tog han en sväng till Vatikanen för att hälsa på påven och diskutera viktiga saker, sen avslutade han dagen med att svinga några rejäla bägare på Oktoberfesten i Monte Carlo.

I fredags var furst Albert i Vatikanen för att hälsa på påven, Benediktus XVI. De sammanstrålade i påvens praktfulla privata bibliotek för att diskutera saker som båda är engagerade i, bland annat rätten till liv och behovet av moralisk utbildning…

Både fursten och påven är ju överhuvuden över världens två minsta nationer.

Utställning om Grace Kelly

Furst Alberts besök i Rom sammanträffade dessutom med det officiella öppnandet av utställningen om hans mamma, Grace Kelly.

Utställningen kommer att pågå till 28 febuari nästa år i Palazzo Ruspoli. Grace Kelly var den firade Hollywoodskådespelerskan som dog 1982, bara 52 år gammal, i en bilolycka.

Senare samma dag var furst Albert tillbaka på hemmaplan igen och bevistade Oktoberfesten i Monte Carlo. Han såg lycklig ut när han skålade och tömde några bägare öl med ett gäng andra glada män. Det var den femte upplagan av den monegaskiska Oktoberfesten som hålls en gång om året i Monte Carlo.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: TT