Furstebröllop i Monaco! Se brudens underbara klänning – och byxdress

Marie Chevallier tt

Prinsessan Stéphanies son Louis Ducruet gifte sig i Monaco i helgen – i samma kyrka som sin morfar furst Rainier och mormor Grace gjorde 1956. Bruden hann också med att bära tre olika bröllopsoutfits. Se bilderna!

Precis som vi tidigare berättat var det i helgen åter dags för ett fint furstligt bröllop i Monaco. Denna gång var det prinsessan Stéphanies ende son Louis Ducruet som gifte sig med sin fästmö Marie Chevallier.

Först bar bruden en byxdress

Först stundade en borgerlig vigsel som ägde rum i fredags, då bar bruden en byxdress i vitt från designern Rosa Clará som också var vänlig nog att ge oss bilderna på outfiten via sitt Instagram.

Louis Ducruet Marie

Den eleganta jumpsuiten var av siden och hade en broderad spets i midjan som ett skärp, skriver designern på Instagram och säger att hon inte kan vara mer stolt än så här över att ha fått detta ärofyllda uppdrag.

byxdress marie Chevallier

Hon visar också upp hur designen av jumpsuiten såg ut på planeringsstadiet som ni kan se på teckningen här ovan.

Valde samma kyrka som Grace Kelly

På lördagen var det sedan dags för den kyrkliga vigseln och paret hade valt katedralen i Monaco, samma kyrka som furst Rainier äktade sin hustru, den amerikanska skådespelerskan Grace Kelly år 1956. Det var Louis som valt att på detta sätt hedra sin morfar och mormor.

Marie Chevallier

Marie Chevallier kom åkande i en vackert smyckad veteranbil med rosa rosor och på bilden här ser vi hur hon kämpar med att hålla tillbaka glädjetårarna.

Brudklänning tog 300 timmar att göra

Under vigseln i kyrkan bar bruden en design från Atelier Boisanger som tillsammans med brudgummens syster Pauline Ducruet skapat denna vita bröllopsklänning med Chantilly-spets.

Louis Ducruet Marie Chevallier

Bruden gick enligt fransk press altargången fram med sin bror medan brudgummen Louis syster Pauline – som också designat klänningen – gick bakom för att hålla upp släpet.

Det tog hela 300 timmar av arbete för att skapa hela denna kyrkliga outfit, skapad med både “tålamod och passion” skriver designteamet på Instagram.

Maries brudklänning

Musiken i kyrkan var bland annat John Legends Just The Way You Are och så spelades även Halleluja berättar flera tidningar. Många rördes också till tårar av den romantiska och mycket vackra ceremonien.

Runt 200 gäster var bjudna

Det var runt 200 gäster inbjudna till lördagens vigsel och givetvis fanns hela furstefamiljen på plats, furst Albert och furstinnan Charlene kom med parets tvillingar  – fast vi såg inte en skymt av dem på bilden utanför kyrkan som ni ser här nedan.

bröllop Marie Chevallier Louis Ducruet

Vi såg givetvis också brudgummens stolta och lyckliga mamma prinsessan Stéphanie med döttrar, prinsessan Caroline och Charlotte Casiraghi med maken Dimitri Rassam.

brudklannning fest Marie

Sedan var det så dags igen för ytterligare en klänning, den bruden Marie bar på festen efteråt. Då var det åter Rosa Clará som stod för designen av en kort klänning, även den i spets, med ett långt släp.

ducruet bröllop

Louis Ducruet har nu själv också lagt upp några fina bilder från bröllopet på sitt Instagram, där han skriver:

–Underbara ögonblick omgivna av vänner och familj i tre dagar av firande. Tack för allt, jag älskar dig!

Foto: TT och Instagram/Rosa Clara och Atelier Boisanger

Här bruden bilder från bröllopet – från hennes Instagram:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: