Fursten tar bladet från munnen – talar ut om krisen

14 jun, 2022, 07:00 
AvSimon Holm Stålhand

Ord och visor när furst Albert släpper bok.

Annons

Furst Albert och hans fru Charlene går igenom en tuff tid. I fransk media har det under en längre tid florerat rykten kring deras äktenskap – och i början av maj kulminerade det och det sades till och med att de har separerat. Turerna sedan dess har varit både många och skarpa.

Den franska tidningen, Voici skriver att Charlene och Albert har skrivit på ett "ultra-konfidentiellt kontrakt", där han ska betala henne nästan 127 miljoner kronor per år för att hon ska stanna hos honom.

Men det stämmer inte. I alla fall enligt tidningen Page Six.

Recept.se Nyhetsbrev

Enligt källor till tidningen är de uppgifterna falska.

"Självklart har hon ett generöst äktenskapsföreläggande, men Albert behöver inte betala henne för att stanna", säger en källa nära Charlene enligt Page Six.

"Efter att ha varit borta så länge under sin sjukdom är Charlene så glad över att vara tillbaka med Albert och barnen. De tillbringar varje helg på sitt landställe. Albert stöder Charlene fullt ut och hjälper henne också med hennes välgörenhetsorganisationer", skriver tidningen.

Annons

Så furst Albert har en hel del att stå i. Men trots det så har han nu skrivit en bok – där han talar ut.

Talar ut om krissituationen

Furst Albert har alltid haft ett stort engagemang för miljöfrågor. En fråga som alltid legat honom varmt om hjärtat i flera år är havsbevarande frågor. Och som vi alla vet, det är en kris. Det menar furst Albert och det är just därför som han nu släpper en bok i ämnet.

Prins Albert
Furst Albert.

Boken på 144 sidor, som heter "L'Homme et l'Océan" (Människan och havet), släpptes den 8 juni av det franska förlaget Flammarion och beskriver de unika utmaningar som världshaven står inför i dagens miljö.

– Det är min plikt att ta min del i utmaningen som lanserades för min generation: att hitta lösningar för att bevara vår planet, vår mest värdefulla tillgång, säger furst Albert till förlagets hemsida.

Annons