Furstinnan Charlene: Det tar tid att anpassa sig

Furstinnan Charlene tar nu bladet från munnen och berättar att hon legat lågt de senaste tiden för att vänja sig vid sin nya kungliga roll.

Den senaste tiden har furstinnan Charlene setts utan sin make furst Albert mest hela tiden. Medan han representerade i Tyskland närvarade hon vid det traditionella firandet av Celebration de la Saint Jean a la Turbie, i södra Frankrike.

I familjens hus

Nu tar Charlene bladet från munnen och berättar att hon legat lågt, bott lite avskilt i familjens hus i Roc Agel, på den franska sidan av Monacos gräns för att lära sig franska ordentligt, samt för att vänja sig vid sin nya kungliga roll.

Annat liv

– Jag var en Olympisk simmerska, levde i en baddräkt och var ständigt runt på tävlingar. Nu lever jag ett annat liv och jag håller på att lära mig vad som förväntas av mig, säger hon.

Nytt land

Furstinnan som besökt Paris Fashion Week och modefavoriten Albert Kriemler for Akris säger också:

– Det är lika svårt för mig att anpassa mig, som för vem som helst som flyttar till ett nytt land, med ett nytt språk. Det tar tid, men med tiden kommer jag att jobba heltid med mina kungliga uppdrag vid sidan av min man, säger hon till brittiska medier.

Läs även den Kungliga modebloggen om Charlenes klädval››

Av Anna Sköld

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Furstinnan Charlene på ensamt uppdrag››

Furst Alberts möte med Nadia Comaneci››

Furst Albert på konstutställning – utan sin maka››

Från motorcyklar till coctailparty för Albert››