Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Furstinnan Charlene: Jag var på väg att drunkna

26 nov, 2015, 08:05 
Agneta Nisbeth
Annons
charlene-hovet-1

Furstinnan Charlene berättar i en ny intervju med Charlotte Smeds på Vatican Radio Scandinavian Service om hur hon själv på höll på att drunkna som barn, något som senare fick henne att börja simma på proffsnivå. Och nu som furstinna har Charlene själv byggt upp en stiftelse där hon lär barn över hela världen att simma.

– Över hela världen är det många barn, speciellt från fattiga familjer, som varje år råkar ut för olika drunkningsolyckor. Vi kan rädda många liv genom att lära barn att simma.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Hon berättar också om nära vänner som förlorat livet genom drunkning och att hon själv en gång var med om ett tillbud. Nu arbetar hon aktivt med programmen “Learn to Swim” och “Water Safety”.

charlene-2-hovet

Här set vi furstinnan under sitt besök hos Conférence Internationale du Conseil Pontifical i Vatikanen.

Foto: Hovet i Monaco/FB

[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/palaismonaco?fref=ts”]

 

 

 

 

Annons