Furstligt födelsedagsfirande i Monaco och Luxemburg

Prins Louise i Luxemburg och Charlotte av Monaco

I dag har vi två födelsedagsbarn i Kungliga Europa – prins Louise i Luxemburg och Charlotte av Monaco som båda fyller 27 år.

“Stjärntvillingar” kallas det ju när två personer är födda samma dag samma år. Charlotte av Monaco och prins Louis av Luxemburg är kanske inte jättelika varandra till det yttre, men nog har de många gemensamma nämnare.

Charlotte av Monaco

Båda talar franska och engelska flytande. Båda härstammar från en furstefamilj i ett mycket litet land.

Blev av med sin tronföljdsplats

Prins Louis bor i London med sin familj, en stad som även Charlotte trivs i. Charlotte har ingen titel men står som fjärde person i kön till den monegaskiska tronen. Prins Louis blev av med sin tronföljdsrätt när han gifte sig men fick behålla prinstiteln.

Hästar är Charlotte Casiraghis stora passion.

Hästar är Charlotte Casiraghis stora passion

På samma dag födde prinsessan Caroline av Monaco och Maria Teresa av Luxemburg barn.

Caroline av Monaco

Caroline fick sitt andra barn – en vacker dotter som döptes till Charlotte efter Carolines farmorsmor, prinsessan Charlotte som också var hertiginna av Valentinois.

Maria Teresa fick sin tredje pojke som hon och Henri döpte till det franskklingande kunganamnet Louis.

Maria Teresa av Luxemburg

Det verkar som om “stjärntvillingarna Charlotte och Louis” båda är intresserade av familjeliv. De umgås mycket med sina respektive syskon.

Gifte sig tidigt

Prins Louis gifte sig redan som tjugoåring med Tessy. Paret hade redan då en son som var sju månader gammal. Ett år senare, den 21 september 2007, föddes deras andra son Noah.

Charlotte har haft ett långt förhållande med London-societetsbon Alex Dellal, men det tog slut när Charlotte förälskade sig i komikern Gad Elmaleh som hon sägs vänta barn med. En vacker ring glänser på Charlottes finger.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, All over press