Gabriel två år – Sofia tog prinsens födelsedagsbild!

Gullisen Gabriel är stor. Idag, den 31 augusti, blir han två år och firas av mamma Sofia, pappa Carl Philip och storebror Alexander!

Han kan gå för länge sedan, prata relativt tydligt, åtminstone så att mamma och pappa förstår, och den framtida personligheten blir allt mer tydlig.

Det har gått två snabba år sedan lilla Gabriel föddes. 16 månader efter storebror Alexander och 7 månader före kusin Adrienne. Det är en hel klunga av små kungliga barn som nu förgyller den svenska kungafamiljen, och tänk vad roligt de måste ha haft i sommar på Sollidens ägor mitt på härliga Öland. Snart innan hans födelsedag ska dessutom prinsessan Sofia tagit en fantastiskt fin bild på sonen! Det är alltså inte bara Carl Philip som kan ta bilder i familjen.

Prins Gabriel på tvåårsdagen. Bilden togs av Sofia.

Prins Gabriel på tvåårsdagen. Bilden togs av Sofia.

Men låt oss gå tillbaka två år i tiden. Prinsessan Sofia var beräknad att föda i början av september, men den 31 augusti år 2017 kom hennes och prins Carl Philips andra barn. Förlossningen skedde på Danderyds sjukhus i Stockholm, och klockan 11.24 kom den lilla pojken. 3 400 gram och 49 centimeter lång, precis lika lång som storebror Alexander var när han föddes! En lycklig prins Carl Philip mötte pressuppbådet efteråt och hyllade sin fru, prinsessan Sofia. Även kungaparet beskrev sin lycka snart efter att barnbarnet kommit till världen.

– Vi är väldigt glada och lyckliga, sa drottning när de anlände till sjukhuset.

– Det är klart att det börjar bli en trevlig vana. Snart får jag och drottningen ett riktigt fotbollslag. Det blir en ny kille till teamet, det växer på, sa kungen skämtsamt.

Prins Gabriel på ettårsdagen!

Prins Gabriel på ettårsdagen!

Foto Erika Gerdemark/kungahuset, Prinsessan Sofia, TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: