Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Galamiddag i Kuala Lumpur hos kungaparet

14 sep, 2012, 10:01 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Kate som verkligen ut som en prinsessa i sin vackra långklänning som hon bar under torsdagskvällens middag hos kungen i Malaysia.

Prins William och hans maka Kate var under torsdagskvällen gäster hos kungen av Malaysia, The Agong, Yang di-Pertuan Agong. Kate bar en ljuvlig vit långklänning med broderade blommor i guld – outfiten hade designats av ingen mindre än modehuset Alexander McQueen.

Annons

Hibiskusblommor

Tidningen Daily Mail berättar att Kates klänning har anpassats för tillfället, den har nämligen handbroderade hibiskusblommor som är Malaysias “nationalblomma”.

Vi ser Kate och William här på bilden ovan tillsamman med bland andra kungen Abdul Halim Mu’adzam Shah of Kedah, drottningen Raja Permaisuri Agong i turkosblå klänning och Tuanku Haminah binti Hamidun.

 Lokala och brittiska rätter

Det var alltså Malaysias kungapar som bjöd på middag och den ägde rum i Royal Banqueting Hall i det kungliga palatset Istana Negara, i Kuala Lumpur och middagen bestod av både lokala och brittiska rätter men ingen alkohol serverades.

Annons

Bjöds på underhållning

Borden var bland annat dekorerade med krysantemum och det bjöds på underhållning med musik och dans under måltiden.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kate och William med Malaysias kungapar.

Som vi tidigare berättat om har kungen av Malaysia Abdul Halim Mu’adzam Shah nyligen kröns för en andra gång – tidigare var han regent under en period på 70-talet.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons