Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Galna miljonprislappen: Så mycket kostade prinsessans fest

21 jun, 2022, 22:00 
AvSimon Holm Stålhand

Wow, vilken summa!

Annons
10 kungliga saker att se fram emot 2022!Brand logo
10 kungliga saker att se fram emot 2022!

Den norska prinsessan Ingrid Alexandra fyllde 18 år den 21 januari, men då blev firandet uppskjutet på grund av den då rådande corona-pandemin.

Men i förra veckan drog det försenade firandet igång! Och på vilket sätt.

Gästlistan var fylld med kungafamiljer, bland annan kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Oscar och prinsessan Estelle. Även det nyförlovade paret, kronprinsessan Märhta Louise och Durek Verett stod på gästlistan.

Firandet inleddes under torsdagen med en galamiddag i Oslos nya huvudbibliotek. Sedan fortsatte firandet under fredagen!

Så mycket kostade kalaset

Men vad blev prislappen för hela kalaset då? Jo, det berättar den norska tidningen, VG.

Kommunikationschefen, Anne Kristin Hjukse på statsministerns kansli berättar nämligen just det för den norska tidningen.

– Sommaren 2021 beslutade regeringen att sätta en budget på 3,5 miljoner norska kronor för evenemanget. Sedan dess har en del av förutsättningarna ändrats, skriver hon i ett mejl.

De förutsättningarna som har förändrats är bland annat att hyran för teknisk utrustning har stigit kraftigt sedan pandemin.

De slutgiltiga siffrorna finns inte, men enligt den senaste granskningen så är budgeten för arrangemanget cirka 3,7 miljoner kronor, säger Anne Kristin Hjukse till VG.

Dyrt kan tyckas, men man fyller ju bara 18 år en gång i livet!

Annons