Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Galna utspelet som skakar Frederik och Mary: ”Han är kär i Genoveva”

19 jan, 2024, 18:00 
Orden Frederik och Mary inte vill höra.
Annons

I söndags var det dags för drottning Margrethe att kliva åt sidan och ge plats åt sin son, kronprins Frederik. Numer kan han titulera sig kung av Danmark och uppleva ett helt nytt liv.

7 saker du inte visste om kronprinsessan MaryBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary

Samtidigt fortsätter det storma kring den nyblivna kungen. Bara några veckor innan tronskiftet fångades han på bild i centrala Madrid i sällskap av den mexikanska modellen Genoveva Casanova.

Bilderna publicerades i spanska skvallerpressen Lecturas och spekulationerna om att Frederik hade en affär med den mexikanska modellen fick stor spridning världen över.

Annons
Drottning Mary och kung Frederik
Frederik har blivit kung.

Dementerar romansryktena

Frederik själv har konsekvent valt att ducka frågor om bilderna, men Genoveva var snabbt ute och dementerade uppgifterna om att det skulle pågå en romans mellan henne och Frederik.

– Varje påstående av den här typen är inte bara osanna utan ger också en felaktig bild av fakta på ett illvilligt sätt. Det här är redan ett fall för mina advokater, som kommer att ta de relevanta stegen för att skydda min rätt till heder, sanning och privatliv, sa hon i sin dementi.

Annons
Genoveva Casanova
Genoveva Casanova var tidigt och dementerade romansryktena.

Utspelet: ”Frederik är eller var kär i Genoveva”

I Spanien har bilderna i Lecturas varit ett hett samtalsämne i en rad olika nyhetsprogram och än i dag diskuteras det vilt om det romansrykte som uppstod efter skvallertidningens publicering.

Luis Pliego, redaktör för tidningen Lecturas, var nyligen gäst i programmet ”TardeAR”. Det var då som en annan gäst, journalisten och författaren Paloma Barrientos, kom med ett oväntat utspel.

Relationen mellan Frederik och Genoveva Casanova har varat i ett år. Och mina källor säger mig att Frederik är eller var kär i Genoveva, säger Paloma i intervjun.

Annons

Påstår att hovet visste om allt

Paloma går till och med så långt och påstår att det danska kungahuset visste om relationen mellan den dåvarande kronprinsen och den mexikanska modellen, skriver spanska euro.ES.

Redaktören Luis Pliego hade å sin sida om Margrethes abdikation.

– Det var för att skydda kronan. Mary rymde, hon åkte till Australien och när Frederik går efter henne för att vinna tillbaka henne vet han redan att han om några dagar blir kung, sa han i intervjun enligt Se och Hör.

Foto: TT

Annons