Gästerna avslöjar detaljerna från kvällen på slottet: "Vi stötte på Sofia"

21 jan, 2023, 21:20 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Detaljerna inifrån! Hur är kungligheterna egentligen?

Annons

Jubileumsåret är officiellt i gång. Sverigemiddagen på fredagen blev startskottet för firandet av kungens 50 år på tronen.

Middagen instiftades för 10 år sedan för att hylla de som gjort anmärkningsvärda insatser för landet under året. Det har sedan dess kommit att bli en hyllad tradition, inte minst bland de som uppmärksammas förstås.

Från partyprinsessa till kunglighet – se Sofias stilresa!
Från partyprinsessa till kunglighet – se Sofias stilresa!

Nu avslöjar några av gästerna hur det verkligen är att vara en de inbjudna till den prestigefyllda middagen – tydligen överraskade kungafamiljen.

– Man hade höga förväntningar men de nåddes med råge, säger inbjudna gästen Carl Gudmundsson till Expressen.

Osäkerheten inför Sverigemiddagen

Det var osäkert om Sofia ens skulle kunna närvara på den stora kvällen. När den Kungliga Operan firade 250-årsjubileum på onsdagen blev hon nämligen plötsligt struken från gästlistan.

Annons

I flera veckor hade hon stått med, men bara några timmar före operan ströks hon på hovets hemsida. Det visade sig då att prinsessan blivit sjuk.

– Prinsessan Sofia har tyvärr blivit sjuk och har därför inte möjlighet att närvara vid Operans 250-årsjubileum i kväll, sa då hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Orden om Sofia efter kvällen på slotten

Men lyckligtvis tillfrisknade hon lagom till fredagen! Vilket verkar ha varit uppskattat för gästerna som hyllar henne och hela kungafamiljen.

– Vi stötte på Sofia och passade på att tacka så mycket på vägen ut. De är ju väldigt trevliga och tillgängliga. De minglade runt bland oss inbjudna på ett väldigt avslappnat sätt, de har en trevlig attityd verkligen, säger gästen Helena Timbäck Tranquist.

Även Carl Gudmundsson kommer bevara kvällen som ett fint minne.

– Vi blev väldigt imponerade över hur intresserade, inte bara kungafamiljen var, men alla på hovet. Man känner sig stolt som svensk att bli representerade av kungahuset och det arbete de gör, säger han.

Foto: TT

Annons