Gåtan kring Beatrices bröllop – det förändrade allt

Många spekulerar kring varför Beatrice gifte sig i hemlighet med ett fåtal gäster istället för att vänta och anordna sitt drömbröllop i framtiden.

Prinsessan Beatrice och Edoardo förlovade sig i september 2019 och bröllopsplaneringen satte igång direkt. Den 29 maj skulle en vigsel äga rum med hela 300 gäster och till den pampiga bröllopsfesten var 150 gäster inbjudna. Men plötsligt ändrades allt.

Coronaviruset satte stopp för de storslagna planerna och det brittiska kungahuset var tysta kring en eventuell reservplan. Men så plötsligt kablades bröllopsbilderna ut och det visade sig att Beatrice och Edoardo hade gift sig i hemlighet! Den 17 juli sa paret “ja” till varandra i All Saints Chapel i Windsor Castles slottspark med endast 20 närvarande gäster.

Men varför blev det plötsligt så bråttom? Varför väntade inte Beatrice till nästa år för att se om situationen förändrats? Det finns tre teorier som flera olika tidningar spekulerat kring. Den första teorin kretsar kring drottning Elizabeth. Det var otroligt viktigt för Beatrice att hennes farmor var på plats på den stora dagen och därför behövde mycket anpassas för hennes skull. Däribland platsen, antalet gäster och datumet.

Beatrice anpassade bröllopet efter Elizabeth

“Drottningen var en av hedersgästerna och det var väldigt viktigt att hon var med och allt anpassades efter hennes schema”, säger en källa till The People. Beatrice och Edoardo krävde dock inte att gästerna skulle testas för covid-19, men de bad alla 20 gäster att hålla social distans till omgivningen tiden inför bröllopet eftersom att drottningen skulle delta.

En annan teori är att prinsessan Beatrice gärna ville ha med sin pappa Andrew på bröllopet och att situationen kring Andrews inblandning med Jeffrey Epstein uppmärksammats på nytt det senaste. Ghislane Maxwell, som samarbetade med Jeffrey Epstein greps för några veckor sedan och hon sitter förmodligen inne på mycket information kring Andrews inblandning som inte blivit officiell ännu. Hur allt kring skandalen kommer att sluta vet ingen och Beatrice ville nog ta det säkra före det osäkra för att kunna ha med sig pappa in i kyrkan.

Prinsessan Beatrice tillsammans med sin pappa, prins Andrew

Prinsessan Beatrice tillsammans med sin pappa, prins Andrew, våren 2019. Innan skandalen var ett faktum.

Den tredje teorin baseras på de något dammiga reglerna kring äktenskap och barn inom den brittiska kungafamiljen. Kungligheter förväntas gifta sig före barn kommer på tal, och ifall Beatrice har tankarna på att skaffa barn vill hon gärna börja försöka så snart som möjligt. Vem vet hur länge pandemin härjar och situationen är likadan? Det kanske inte hade gått ha ett 300-gästers bröllop nästa år heller eller ens året efter det så ett privat, mysigt bröllop kändes helrätt med tanke på omständigheterna!