Gåtan kring Madeleine och Victoria – situationen väcker frågor

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine

Varför var det helt tyst på prinsessan Madeleines Instagramkonto när Victoria fyllde 43 i tisdags? Ett agerande som har väckt frågor.

 

Det var många som spejade lite extra på prinsessan Madeleines Instagramkonto i tisdags, när syrran Victoria fyllde 43: Skulle det komma någon offentlig grattishälsning från familjen Bernadotte-O’Neill i Miami, Florida?

De som hoppades blev dock besvikna. Det var tyst från prinsessan Madeleine i sociala medier – i alla fall utåt. För privat hade systrarna kontakt, det bekräftade hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Damtidning:

Hovet om Victoria och Madeleine

– Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har skickat sina varma gratulationer. Det blev ett gratulerande på ett annat vis.

– Prinsessan Madeleine tycker självklart att det är tråkigt att inte kunna närvara under sin systers födelsedag. Men i dessa tider får man gilla läget. Det är coronatider och då får man anpassa sig. Men det kommer fler somrar.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine klädda till fest..

Victoria och Madeleine.

Inte heller prins Carl Philip och prinsessan Sofia la ut någon grattishälsning på sitt Instagramkonto Prinsparet. Å andra sidan var de båda två på plats på Öland för att fira Victoria.

Prinsessan Sofia Victoriadagen 2020

Sofia och Carl Philip var på plats när Victoria hyllades med konserten i Borgholms slottsruin.

När kungen fyllde 74 år i april hurrade prins Carl Philip däremot för sin pappa på Instagram, eftersom coronaläget hindrade honom från att gratulera kungen på plats.

Men prinsessan Madeleine har valt väg: Hennes sociala medier fokuserar helt på hennes egen familj, och på inlägg som rör hennes arbete med Childhood och Min Stora Dag. Sina privata relationer sköter hon – privat.

Prins Nicolas, prinsessan Leonore och prinsessan Adrienne på en bild från prinsessan Madeleines Instagram.

En typisk bild från Madeleines Instagramkonto: Nicolas, Leonore och Adrienne firar USA:s nationaldag på stranden hemma i Florida.

Prinsessan Madeleine - födelsedagsbilden 2020

Prinsessan Madeleine.

Foto: TT, Instagram.