Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gåtan kring prins Nicolas, 7, efter mystiska beslutet – nu undrar alla

14 jun, 2023, 19:30 

Förra året fattade prinsessan Madeleine ett ovanligt beslut för prins Nicolas. Nu väcks frågor kring det hela på nytt.

Annons
Här besöker Nicolas sitt hertigdöme – se filmen!Brand logo
Här besöker Nicolas sitt hertigdöme – se filmen!

Den 15 juni 2015 föddes en ny prins i Sverige.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill kunde då välkomna sitt andra barn – sonen Nicolas Paul Gustaf, hertig av Ångermanland, på Danderyds sjukhus i Stockholm.

Den 3 080 gram tunga och 49 centimeter långa pojken var efterlängtad och välkomnades varmt av mamma, pappa, storasyster Leonore och resten av familjen.

Prinsessan Madeleine och herr Christopher O'Neills nyfödda son prins Nicolas. och prins på en bild tagen på Danderyds sjukhus i Stockholm på tisdagen. Sonen, som ännu inte fått något namn, var 49 centimeter lång och vägde 3080 gram vid nedkomsten den 15 juni 2015 klockan 13.45.
8 år har gått sedan prinsessan Madeleines och Chris O'Neills son kom till världen.

Prins Nicolas fyller 8 år! Så blir födelsedagen i Sverige

Imorgon, torsdag den 15 juni, har det alltså gått 8 år sedan den dagen – vilket innebär att lillprinsen kommer firas med tårta, sång och presenter.

Annons

I år blir födelsedagsfirandet dessutom lite annorlunda, eftersom hela familjen befinner sig i Sverige.

Prins Nicolas och prinsessan Madeleine vid invigningen av upptäckarparken vid Skuleberget i Ångermanland. I samband med Prins Nicolas dop år 2015 överlämnade Länsstyrelsen i Västernorrland upptäckarparken som dopgåva.
Nicolas får förhoppningsvis en underbar födelsedag med vänner och familj.

Som många vet så har Madeleines familj varit bosatt i Florida sedan 2018 och barnen har gått i skolan och haft sina vänner där.

Men i år kan hela kungafamiljen vara med och fira Nicolas på den stora dagen.

Vi vet att Madeleine verkligen värnar om relationen till sina syskon Victoria och Carl Philip och det måste betyda otroligt mycket för henne att barnen nu kommer kunna träffa sina kusiner mycket mer.

Annons
Gruppbild efter prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka. Bakre raden fr.v, Sara Hellqvist, Britt Rotman, Lina Hellqvist, Mattias Wikström, Christopher O'Neill, prinsessan Madeleine, prins Daniel, kronprinsessan Victoria. Mellanraden fr.v. Marie Hellqvist, Erik Hellqvist, prinsessan Sofia med prins Julian, prins Carl Philip, drottning Silvia, kung Carl XVI Gustaf, prinsessan Estelle. Längst fram fr.v. prinsessan Leonore, prins Alexander, prins Gabriel, prins Oscar, prins Nicolas, prinsessan Adrienne.
I år är hela familjen samlad igen!

Gåtan kring prins Nicolas, 7 – nu undrar alla

Det har länge varit en tradition för både Madeleine, Victoria och Carl Philip att publicera bilder på barnen på deras födelsedagar.

Madeleine och Chris brukar välja bilder som de själva har tagit – i avslappnade och naturliga miljöer.

När det kommer till Estelle och Oscar brukar det dock vara hovet som står för bilderna – som brukar tas i mer formella miljöer, som på Haga.

"Idag har vi firat vår kära Nicolas som precis fyllt 7 år! 🥳 Jag är glad att vi alla är tillsammans igen ❤️", skrev Madeleine På Instagram förra året när Nicolas fyllde år.

Då var det dock många som reagerade på att det inte kom någon bild på själva födelsedagen, utan att det dröjde ända till 18 juni tills födelsedagshälsningen publicerades.

Detta skapar givetvis frågetecken inför hur det blir i år – kommer Madeleine publicera en bild imorgon på Nicolas födelsedag? Och kommer den vara tagen av prinsessan själv eller hovet?

Vi får helt enkelt se imorgon!

Annons