Gåtan kring Sofia – därför syns hon inte

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på Idrottsgalan 2020

När får vi egentligen se Sofia på prinsessuppdrag igen? Det är det många som undrar.

 

Sju månader. Så längde sedan är det vi såg prinsessan Sofia, 35, på officiellt uppdrag för kungahuset.

Då, i januari 2020, handlade det om Idrottsgalan 2020, och Sofia stod sida vid sidan med prins Carl Philip på röda mattan, glammig till tusen i sin smaragdgröna 1960-talslook.

Prinsessan Sofia på Idrottsgalan 2020

Prinsessan Sofia på Idrottsgalan 2020.

Men bara några veckor senare var pandemin ett faktum, och sedan dess har prinsessan Sofia som bekant ryckt in som vårdbiträde och extraresurs på en av Sophiahemmets vårdavdelningar.

Prinsessan Sofia – det ska hon göra i höst

Prinsessan Sofia på Sophiahemmet i Stockholm

Fortsätter som vårdbiträde: Nu i september är Sofia tillbaka på Sophiahemmet, på deltid.

Utöver det har Sofia framför allt fokuserat på arbetet för sin och prins Carl Philips stiftelse, som arbetar för en schysstare och tryggare nätvardag för barn och unga, och för ökad respekt och förståelse för personer med dyslexi.

Dessutom arbetar hon vidare med Project Playground, hennes hjärteprojekt som nu har utvidgat verksamheten och sedan tre år även finns i Stockholmsförorten Hallonbergen. Och så sitter hon i styrelsen för Skandias Idéer för livet. Jobba för kungahuset? Det kommer hon bara att göra i de fall då kungen ber henne rycka in.

Prinsessan Sofia, prins Gabriel och prins Alexander.

Under sommaren har Sofia och prins Carl Philip gjort succé med sina hemester-tips på Instagram…

Prinsessan Sofia i Dalarna med prins Carl Philip och prins Gabriel.

…och i veckan fick vi se henne när hennes treåring prins Gabriel tog emot sin dopgåva från Dalarna: En egen rastplats i Säterdalens naturreservat.

Men hur kommer det att utveckla sig framöver? Och när kommer vi att få se Sofia på prinsessuppdrag igen? Det är ni många som undrar. Nu i höst är ju de flesta stora kungliga begivenheter inställda eller corona-anpassade – så vi får helt enkelt vänta och se.

Foto: TT, Prinsparet, Kajsa Kilström/Länsstyrelsen i Dalarnas län.