Gåtan kring Victoria: “Det är jättemärkligt”

Gåtan kring Victoria:
Januari har varit en väldigt lugn månad för den svenska kungafamiljen. Ovanligt lugn.
Annons

Alla behöver en julledighet – även kungligheter. Men för den svenska kungafamiljen har januari varit ovanligt händelselös.

Den första aktiviteten för kungafamiljen för 2020 inträffade först 9 januari, när prins Daniel träffade innovationsmyndigheten Vinnova i Stockholm. Daniel har för övrigt haft näst flest aktiviteter under månaden: nio stycken.

Annons

“Det är väldigt märkligt”

Johan T Lindwall, en av Kunga-Sveriges mest initierade röster.
Annons

Hans maka, kronprinsessan Victoria, har flest officiella plikter i kungafamiljen i januari, med sina elva stycken. Men det är alltså elva arbetsdagar under en månad med 31 dagar.

Johan T Lindwall, chefredaktör på Svensk Dam och mångårig hovreporter, har själv reagerat på alla blanka dagar i den kungliga kalendern.

– Det är väldigt märkligt. Jag har aldrig varit med om att kungafamiljen haft en januari med så få aktiviteter. Vanligtvis brukar de ha mycket mer att göra, säger Johan.

– Det är inte utan att man undrar varför det ser ut så här?

Ovanligt få aktiviteter

Victoria har bland annat besökt Socialstyrelsen, varit hos RFSL tillsammans med Daniel och rest till Polen för 75-årsdagen av koncentrationslägret Auschwitz.

Annons

Hennes föräldrar har inte ens varit hälften så aktiva. Kung Carl Gustaf har fem registrerade aktiviteter under januari, drottning Silvia ligger på tre.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har ett enda officiellt uppdrag på hela månaden: närvaro på glammiga Idrottsgalan i Globen, där Carl Philip ska dela ut det prestigefulla Jerringpriset.

Man kan alltså säga att januari har varit en månad med mycket fritid för de svenska kungligheterna.

– Den enda gången tidigare jag känner till att det här har hänt tidigare var 2017. Då Victoria och hennes familj var borta i över 60 dagar, och det visade sig att de hade varit på husbilssemester i USA, säger Johan T Lindwall.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Gåtan kring Victoria: “Det är jättemärkligt””

 1. Jessica skriver: 1 februari, 2020

  Det är väl inte konstigt. Allt dom gör står inte i kalendern. Jan det förmodligen mkt kontorstid med planering o förbereder för året som ligger framför!


 2. Bea skriver: 1 februari, 2020

  Kanske man bestämt och passat på nu så att alla familjemedlemmar fått ett par anonyma veckor för sig själva och utan mediabevakning.
  Media som följer hack i häl från morgon till kväll. Januari är en bra månad för planering av olika uppdrag.


 3. Ewa skriver: 3 februari, 2020

  De arbetar säkert bakom kulisserna, med planering och annat.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar