Gåtan kring Victoria: “Det är väldigt konstigt”

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria är i ett utsatt läge. Och det finns många frågetecken kring hennes nuvarande situation.
Annons

Tidigare i veckan genomgick kungafamiljens officiella kalender en drastisk utveckling. Samtliga av kronprinsessan Victorias uppdrag rensades bort.

Det är tydligt att hovet lägger extra vikt vid kronprinsessans säkerhet just nu. När kungen deltog i en informationskonselj, där delar av regeringen skulle informera far och dotter om det senaste läget gällande coronaviruset, covid-19, var Victoria inte där.

Annons

Annons

Coronaviruset: Det händer med kronprinsessan Victoria

Victoria och hennes fina familj.
Victoria och hennes fina familj.

Hovets informationsavdelning säger inte rätt ut att kronprinsessan placerats i någon form av karantän – men det är högst oklart när vi kommer att få se Victoria nästa gång.

Svensk Dams reporter Ellen Myrgård Lindén har bevakat Victoria i flera år. Hon har aldrig varit med om något som liknar läget vi befinner oss i nu.

Annons

– Kronprinsessan Victorias situation blir ju väldigt speciell. Hon och prins Daniel står ännu mer i fokus efter kungens beslut att krympa familjen på titlar, i höstas. Samtidigt är hon vår framtida drottning och måste därför minimera riskerna, och sina sociala kontakter, så mycket hon bara kan, säger Ellen.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Gåtan kring Victoria: “Det är väldigt konstigt””

 1. konsttanten skriver: 21 mars, 2020

  Det är ingen gåta! Hon lever ihop med en njurtransplanterad man, och har helt säkert fått rådet att isolera sig. Dessutom skall, enligt tidigare bestämmelse, V och kungen ej vara tillsammans närmaste tiden.


 2. Kristiina från Turku skriver: 21 mars, 2020

  Kronprinsessan har ringat till exempel till Lottakåren och orienterat sig om de insatser som lottor gör i samband med coronaviruset. ⁠
  https://www.svenskalottakaren.se/nyheter/halsning-fran-var-beskyddare


 3. Minna skriver: 21 mars, 2020

  Jag verkligen hoppas att ni nu i den här svåra tiden inte puplicerar nya artiklar hur kunliga survivor


 4. Mixy skriver: 21 mars, 2020

  Prins Daniel är njurtransplanterad. Han tillhör alltså en riskgrupp med avseende på covid 19. På det här sättet är han lite mer skyddad från smitta än han annars skulle vara.


 5. Ritva skriver: 22 mars, 2020

  Snälla SvenskDam, var vänliga och sluta äntligen med att upprepa texterna inklusive samma bild/bilder om och om igen. Tack!


 6. Mimmi skriver: 22 mars, 2020

  Gåta? Jag gissar att V ska ”synas” hela tiden är långt viktigare för Svensk Damtidn än folket. Och ännu ett Insta-konto gör det främst lättare för denna sajt att dela ännu mer info med minimal insats. Men att ”lugna” folket är knappaste en statschefs primära uppdrag, det sköter andra institutioner. Däremot är det viktigt, tycker jag, att en statschef visar ett seriöst engagemang för, och djup kunskap om, alla de mjuka och hårda frågor som bidrar till att upprätthålla Sveriges stabilitet samt grundläggande värderingar. Och det sköter Victoria väldigt bra redan idag. Även utan eget Insta.


 7. josefin skriver: 22 mars, 2020

  KP har varit osynlig en stor del av àret, även innan covid tog sats – làngledigt vid jul följdes av sportlov….. Dà har det varit privat och eller arbetar internt som orsak. Sà sv folket är inte vana att se KP som nàgon lugnande närvaro. Volvoarbetare, SAS-anställda mfl permitteras nu, kan inte detsamma gälla hovets personal, o tom k-familjens medlemmar.


 8. Solstrålen skriver: 22 mars, 2020

  “Lugna folket”? Personligen så har kungafamiljens vara eller icke vara ingen som helst påverkan på mig.
  Hon och barnen måste ju skyddas från smitta pga Daniel.


  1. Desirée skriver: 23 mars, 2020

   Gäller nog för en majoritet av svenska folket. man har nog med sina liv och sina nära och kära. Det är väl mest de som läser Sv dam som märker skillnad.


 9. Maritta skriver: 22 mars, 2020

  Tror inte hon behöver synas. Alla förstår att hon ska hålla sig inne och ifrån sina äldre släktingar.


 10. Minna skriver: 22 mars, 2020

  Kunliga kunliga.Varför????


 11. Gittan skriver: 22 mars, 2020

  Inte alls så konstigt.. Daniel får väl på inga vägar bli smittad eftersom han har en transplanterad njure… Han är verkligen i en stor riskgrupp… så ta det lugnt hemma på Haga och njut av våren istället…


 12. Eva M skriver: 24 mars, 2020

  Kronprinsessan har ringt till Svenska Röda Korset för att ge oss stöd det uppskattar vi mycket. Hon har även ringt opp andra också för att ge sitt stöd.💐


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar