Gåtan kring Victoria: "Det är väldigt konstigt"

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria är i ett utsatt läge.Och det finns många frågetecken kring hennes nuvarande situation.

Tidigare i veckan genomgick kungafamiljens officiella kalender en drastisk utveckling. Samtliga av kronprinsessan Victorias uppdrag rensades bort.

Det är tydligt att hovet lägger extra vikt vid kronprinsessans säkerhet just nu. När kungen deltog i en informationskonselj, där delar av regeringen skulle informera far och dotter om det senaste läget gällande coronaviruset, covid-19, var Victoria inte där.

Coronaviruset: Det händer med kronprinsessan Victoria

Victoria och hennes fina familj.

Victoria och hennes fina familj.

Hovets informationsavdelning säger inte rätt ut att kronprinsessan placerats i någon form av karantän – men det är högst oklart när vi kommer att få se Victoria nästa gång.

Svensk Dams reporter Ellen Myrgård Lindén har bevakat Victoria i flera år. Hon har aldrig varit med om något som liknar läget vi befinner oss i nu.

– Kronprinsessan Victorias situation blir ju väldigt speciell. Hon och prins Daniel står ännu mer i fokus efter kungens beslut att krympa familjen på titlar, i höstas. Samtidigt är hon vår framtida drottning och måste därför minimera riskerna, och sina sociala kontakter, så mycket hon bara kan, säger Ellen.