Gåtan kring Victoria: “Undrar varför det är så?”

Gåtan kring Victoria:
Kronprinsessan Victoria är flitig på Instagram. Men hennes senaste inlägg har väckt en del frågor.
Annons

Kronprinsessan Victoria är en varm person med nära till skrattet. På Instagram däremot kör hon med en ganska formell, officiell stil.

Speciellt om man jämför med sina nordiska motsvarigheter. Titta till exempel på norska kronprinsessparet Haakon och Mette-Marit, eller danska kronprins Frederik och kronprinsessan Mary. Victorias kungliga kollegor i grannländerna är lite mer avslappnade, lite mer lösa i kanterna i sin framtoning på de sociala medierna.

Annons

Annons

Gåtan kring kronprinsessan Victoria

Mette-Marit och Haakon har till exempel bjudit på sina “The Royal Tenenbaum”-utstyrslar när de skulle ute med barnen och fira Halloween.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Knask eller knep ? ❤️

Ett inlägg delat av H.K.H Mette-Marit (@crownprincessmm)

Annons

Och Frederik och Mary visade nyligen upp sin mystillvaro hemma framför tv:n.

Medan Victoria och Daniel, i kontrast, är mer allvarliga och strikt professionella i sina inlägg. Som här, när de redogör för sitt senaste videomöte.

Annons

Vad beror då den här skillnaden på? Ellen Myrgård Lindén, reporter på Svensk Dam, har stött och blött frågan för sig själv i flera år.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Gåtan kring Victoria: “Undrar varför det är så?””

 1. Kristiina från Turku skriver: 11 maj, 2020

  Vi måste alla arbeta även om det finns korona överallt. Jag uppskattar och respekterar Victorias och Daniels sätt att visa sitt arbete också under denna koronakris. Vi behöver inte se bilder på deras privatliv hela tiden, för bara en vecka sedan fick vi en härlig familjebild med deras söta hund. Det skulle vara mycket bra om media skulle skriva mer om deras arbete, Kronprinsessparets stiftelse (10-års jubileum), Generation Pep, Kronprinsessan Victorias Fond och deras beskyddarskap.


  1. Mimmi skriver: 12 maj, 2020

   Håller med dig Kristiina, och Gneta. Hellre mer inslag från deras professionella yrkesuppdrag. Jag har inget behov av att leva mitt liv genom kändisar på Instagram. Både Victoria och Daniel är duktiga, seriösa och varma i sin yrkesroll. Och de är formellt klädda, ja de är väl skönt att de kan hålla isär privat och jobb, alla vi gör som vi trivs bäst med. Det är väl dessutom bara fånigt att jämföra olika kungligheter med varandra. Skönt att folk är olika. Men jag förstår att skvallerpressen och nättroll gärna blir försedda med fler privata bilder. Det är ju gratisgodis för deras del och ger massa mer att hänga ut och kritisera. Typiskt lågvatten-nöje.


 2. josefin skriver: 11 maj, 2020

  KP är helt enkelt superängslig att inte bli tagen pà allvar. Eftersom hennes funktion är noll o ingen sà màste hon skapa en självbild av upptagen o viktig – fake it til you make it helt enkelt.
  De andra med utbildning o kunskap i bagaget har en annan självkänsla.


  1. Kajsa Nilsson skriver: 12 maj, 2020

   Josefin – du har så rätt. Med adekvat utbildning följer oftast också en stor säkerhet. Alla dessa “folkliga” utspel från Victoria känns inte äkta.


  2. katten (FIN) skriver: 12 maj, 2020

   Jag tror att Du har ratt gallande Victoria.

   Har foljt Hertiginnan Catherine under Corona-tiden pa “What Kate Wore” -sajten, som innehaller sa mycket mer an bara info om hennes klader.

   I intevjuerna har vi hort henne prata mer an tidigare i publiken och alla har har varigt valdigt imponerade med hennes satt. Hon ar sa naturlig och akta och verkar att verkligen bry sig. Alltid sa uppriktigt glad att tala med folk.

   Titta garna, sa trevligt att se.


 3. Solstrålen skriver: 11 maj, 2020

  Jag tror att kungaboken tog hårt på dem. Före den var det mer naturligt och efter så blev allt så hemligt och strikt.


  1. josefin skriver: 12 maj, 2020

   Solstràlen, där tror jag Du slog huvudet pà spiken…men även om boken definitivt inte var “kungasponsrad” sà var ju de i boken (be)skriva aktiviteterna det. Som man bäddar fàr man ligga, i ordets sanna betydelse.


 4. Maritta skriver: 11 maj, 2020

  Svenska kungahuset förlorar i längden på att inte släppa loss lite mer. De yngre generationerna i Sverige struntar egentligen totalt i om vi har monarki eller republik. De läser inte veckotidningar som vi lite äldre och har heller inget historiskt förhållande till monarkin.


 5. Ingrid skriver: 12 maj, 2020

  De är säkra i sina roller och vågar därigenom bjuda på sig själva.
  Skillnaderna kommer inte att bli mindre.


 6. gneta skriver: 12 maj, 2020

  Finns ingen anledning för vår kungafamilj att på instagram visa upp en massa “hemma-hos-bilder” låt dom vara privata när dom är privata. Det vi skall se är när dom arbetar. Att också klä sig jobbmässigt även om man sitter hemma och arbetar tycker jag snarare sänder signalen Vi arbetar nu – Jag tror ex.vis detta är viktigt att man även om man sitter hemma klär sig som om man är på sin arbetsplats. Det gör att man går in i sin yrkesroll.


 7. Obs skriver: 12 maj, 2020

  Många i kungahuset verkar numera ängsliga. Kanske inte så märkligt för det blir allt fler som ifrågasätter det här med apanaget. Nog borde det begränsas till kungen och först när tronföljaren börjar jobba som statschef äger hen rätt till förmånerna. Systemet är förlegat och borde enkelt kunna ändras snarast.


 8. AstridA skriver: 12 maj, 2020

  Men tänk efter lite då! Visst är svenskar lite mer högtidliga i sitt sätt att vara än danskar och nordmän! Danskar är mest gemytliga, och det blir tydligt i kronprinsens Instagram. Den danska kronprinsessan är lite reserverad, men hon är inte danskfödd.
  Det norska kronprinsparet är naturliga men inte så lössläppta som kronprins Frederik.
  Det svenska kronprinsessparet är precis så formella som svenskar brukar vara i officiella sammanhang. Dessutom lägger dom inte ut sina egna Instagram utan hovet står för den biten. Då blir det inte personligt.


 9. Jeanette skriver: 12 maj, 2020

  Samtidigt har de kungliga ingen egentlig yrkesroll. Ingen skulle sakna dem om kungahuset upphörde. Bara ren nostalgi som gör att dem finns kvar. Och genom att sociala medier finns, varför inte utnyttja det? Där har väl Madeleine förstått det, genom att ta bilder från sitt hem/familj och lagt ut. För mig gulligt gjort.


 10. charlotte skriver: 13 maj, 2020

  Victoria och Daniel gör helt rätt. De är mycket noggranna i sitt uppdrag. Formellt och inte för personligt. Lika försiktiga är de med sina barn. Vi har ingenting med deras privata liv att göra och dessutom skulle folk utnyttja en mer lättsam inställning från familjen.


 11. EwaW skriver: 13 maj, 2020

  charlotte

  Hur skulle folk utnyttja en mer lättsam inställning från familjen?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar