Gåtan med prinsessan Sofia – 15 dagar innan prins Julians dop

prins julian dop

Inom kort ska prinsessan Sofias och prins Carl Philips son Julian döpas, och vi väntar med spänning på vad Sofia kommer att hitta på vid tillställningen.
Så blir prins Julians dop – historiska förändringen!
Slå på ljud

Den 14 augusti är det dags för Julian att döpas, prinsessan Sofias och prins Carl Philips senaste tillskott i familjen. Och vi väntar med spänning på vad Sofia kommer att bära på tillställningen den här gången!

Prinsessan Sofia har nämligen som bekant alltid gått sin egen väg, som pappa Erik Hellqvist så fint beskrev det i sitt bröllopstal. När hon gifte in sig i den svenska kungafamiljen blev nätmobbning plötsligt ett viktigt samtalsämne innanför slottets murar och dessutom var Sofia först i familjen med att skapa ett Instagramkonto, för svenska folket att följa.

Men Sofia har också varit duktig på att skapa förändring på mer subtila vis, även i dopsammanhang. Ett exempel är när hon dök upp på prins Gabriels dop iklädd sin älvdalsdräkt istället för den klassiska dopstilen, med tajt klänningsfodral och coiffe i håret. Prinsessan ville helt enkelt ta tillfälligt i akt att hylla sin hemort Älvdalen. Prins Gabriel hade dessutom blivit utsedd till hertig av Dalarna några månader tidigare.

Drottning Silvia och prinsessan Sofia vid prins Gabriels dop i Drottningholms slottskyrka.

Fredrik Sandberg/TT

Prinsessan Sofia hyllades för valet

Och klädvalet föll i god jord hos kommunen.

– Prinsessan Sofia och prins Carl Philip är fantastiska ambassadörer för Älvdalens kommun, sa Älvdalens kommunalråd Peter Egardt.

Sofias dräkt blev, utan tvekan, dopceremoniens stora snackis och bilderna på Sofia spred sig även internationellt. Amerikanska People skrev till exempel att dräkten "helt fantastisk".

– Jag tycker det var ett mycket bra val. Och ett modigt val att utmana konventionerna som jag har förstått att det skulle kunna uppfattas som, fortsatte Peter Egardt i sin intervju med Expressen.

Foto: TT