Gåtan om Victoria – hovets hemliga plan för kronprinsessan

Idag fyller Victoria 43!
Nu är det månader sedan corona slog till i landet och livet förändrades för alla. Victoria har haft ett tungt ansvar på sina axlar, men i hösten är planen inte densamma.
Annons

Under våren fick Victoria dra det tyngsta lasset när det kom till att representera kungahuset i olika sammanhang. Kungen och drottningen tillhör riskgruppen i och med deras ålder, och var isolerade på Stenhammars slott under största delen av våren. Trots det genomförde de vissa uppdrag virtuellt, och enligt hovets informationschef Margareta Thorgren kommer de fortsätta på det spåret även i höst.

– Det viktigaste för oss är att förhålla oss till restriktionerna, men utifrån det så kan man ju ändå agera på olika sätt. Naturligtvis så är det fortsatt digitalt när det är görligt, säger Thorgren om planen för hösten.

Annons

Med så lång tid som redan passerat med pandemin att förhålla sig till så tvingas många att tänka mer långsiktigt, och hovet är inget undantag.

Annons

– Om vi haft en planering under våren så kommer vi kanske planera något annorlunda för nu är det ju mer ett faktum att corona med restriktioner kommer vara mer långvarigt än vad man kanske trodde under våren. Utifrån det så får kan ju vi göra en mer långsiktig planering, säger Thorgren.

Oklart om Victoria kommer ta lika stort ansvar

Men på frågan om det fortsatt kommer vara Victoria som står för den större delen av uppdragen kunde Thorgren inte bekräfta att så skulle vara fallet.

– Vi utgår alltid från statschefen, och utifrån det så planerar vi. I och med restriktioner kommer det ju vara olika planering beroende på situationen.

Ellen Myrgård Lindén är hovreporter på Svensk Dam, och redan tidigt under våren lade hon märke till att Victoria valt en annorlunda väg när det kommer till pandemin.

Annons

– Victoria har valt en helt annan väg om man tittar på hennes kungliga kollegor. När de flesta isolerar sig på sina slott är kronprinsessan ute i samhället och skaffar information och hjälper till i krisarbetet. Hon har tagit ett ännu större ansvar över den kungliga representationen och visar svenska folket att hon är en person att räkna med när tillvaron känns hopplös. Det är viktigt för henne att finnas där för Sverige. Även i tuffa tider, sa Ellen då.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Gåtan om Victoria – hovets hemliga plan för kronprinsessan”

 1. Fundersam skriver: 7 augusti, 2020

  Förstår de inte att de inte behövs. Det är ju bara ” hitte på” uppdrag de har. De kan väl fortsätta med familjelivet och avsäga sig apanaget. Ingen bryr sig om deras vinkande längre.


 2. Gilla skriver: 8 augusti, 2020

  Syns du inte så gör du inget. Är det så Sv.D tänker. Naturligtvis har kungen gjort sitt arbete från Stenhammar. Massor av människor sitter hemma idag och sköter sina jobb.


 3. josefin skriver: 8 augusti, 2020

  OMG o halleluja


 4. ellinor blomquist skriver: 9 augusti, 2020

  Men då-så mycket uppdrag har dej varit för Victoria-och så lär det fortsätta över tid. Precis som för andra eurpeiska monarkier så är läget coronalåst


 5. caterine skriver: 10 augusti, 2020

  Deras schema är fullständigt tomt. Då måste kungen lämna tillbaka minst en fjärdedel av apanaget. Blir billigt nästa år för oss.


 6. caterine skriver: 10 augusti, 2020

  Deras schema är fullständigt tomt. Då måste kungen lämna tillbaka minst en fjärdedel av apanaget. Blir billigt nästa år för oss.


 7. Obs skriver: 10 augusti, 2020

  Corona kom i rätt tid och pekar på vilket slöseri det är att ge bidrag till denna stora familj. Märkligt om det inte finns någon av våra folkvalda politiker som kan ta tag i detta. De s k kungliga gör allt vad som står i deras makt för att vinka sig till bidrag, men det håller inte längre.


 8. caterine skriver: 10 augusti, 2020

  Totalt ointressant om de utför något jag tror ingen har saknat dem.


 9. caterine skriver: 10 augusti, 2020

  Totalt ointressant om de utför något jag tror ingen har saknat dem.


 10. Fundersam skriver: 11 augusti, 2020

  Om de inte inser hur tiderna förändras finns det risk för att fina Estelle också sätter näsan i vädret och dras med i högmodet.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar