Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gåtan om Victoria – hovets hemliga plan för kronprinsessan

07 aug, 2020, 20:00 
Idag fyller Victoria 43!
Nu är det månader sedan corona slog till i landet och livet förändrades för alla. Victoria har haft ett tungt ansvar på sina axlar, men i hösten är planen inte densamma.
Annons
Victoria går emot drottningen – beviset fångas på film!Brand logo
Victoria går emot drottningen – beviset fångas på film!

Under våren fick Victoria dra det tyngsta lasset när det kom till att representera kungahuset i olika sammanhang. Kungen och drottningen tillhör riskgruppen i och med deras ålder, och var isolerade på Stenhammars slott under största delen av våren. Trots det genomförde de vissa uppdrag virtuellt, och enligt hovets informationschef Margareta Thorgren kommer de fortsätta på det spåret även i höst.

– Det viktigaste för oss är att förhålla oss till restriktionerna, men utifrån det så kan man ju ändå agera på olika sätt. Naturligtvis så är det fortsatt digitalt när det är görligt, säger Thorgren om planen för hösten.

Med så lång tid som redan passerat med pandemin att förhålla sig till så tvingas många att tänka mer långsiktigt, och hovet är inget undantag.

– Om vi haft en planering under våren så kommer vi kanske planera något annorlunda för nu är det ju mer ett faktum att corona med restriktioner kommer vara mer långvarigt än vad man kanske trodde under våren. Utifrån det så får kan ju vi göra en mer långsiktig planering, säger Thorgren.

Annons

Oklart om Victoria kommer ta lika stort ansvar

Men på frågan om det fortsatt kommer vara Victoria som står för den större delen av uppdragen kunde Thorgren inte bekräfta att så skulle vara fallet.

– Vi utgår alltid från statschefen, och utifrån det så planerar vi. I och med restriktioner kommer det ju vara olika planering beroende på situationen.

Ellen Myrgård Lindén är hovreporter på Svensk Dam, och redan tidigt under våren lade hon märke till att Victoria valt en annorlunda väg när det kommer till pandemin.

– Victoria har valt en helt annan väg om man tittar på hennes kungliga kollegor. När de flesta isolerar sig på sina slott är kronprinsessan ute i samhället och skaffar information och hjälper till i krisarbetet. Hon har tagit ett ännu större ansvar över den kungliga representationen och visar svenska folket att hon är en person att räkna med när tillvaron känns hopplös. Det är viktigt för henne att finnas där för Sverige. Även i tuffa tider, sa Ellen då.

Foto: TT

Annons