Gissa skorna – här är rätta svaret!

Många av er har gissat rätt! Men för andra är det kanske rena chocken att det faktiskt var denna kungliga dam som trampade in på Nationalmuseum i leopardmönstrade skor.

Tänka sig! Nu har drottning Silvia fått en helt ny finish. Höstens mode är här och vi som är vana att se Silvia i svarta taxklackar fick en rejäl överraskning när denna bild dök upp. Det var på återinvigningen av Nationalmuseum i Stockholm som kronprinsessan Victoria gjorde sällskap med sina föräldrar i en korallfärgad kostym. Lika chic var drottningen som bar skimrande beige och satte pricken över i med de mönstrade skorna.

Silvias leopardskor.

Varför bar drottningen dessa? Enligt modekåren är anledningen enkel –eftersom detta mönster är höstens hetaste.

Drottning Silvia på Nationalmuseum.

Kungligheter i leopardmönster

Är drottningen ensam i kungahusen i Europa om att välja djurmönstrat. Nej, knappast. Här är ett gäng andra slottsdamer som följer heta trenden.

Laurentien mönstrade byxor

Laurentien mönstrad kjol

Här ser vi en variant där mönstret letat sig till blusen på modekunniga drottning Mathilde av Belgien. Hennes pumps i knallgrönt är läckra till.

Läs mer: Stildrottningen Victoria i vinrött – shoppa looken här!

Mathilde av Belgien

Spansk elegans. Drottning Letizia i tuff, kort höstkappa och svarta byxor.

Letizia i leopardmönstrad kappa.

En kjol i glansigt djurmönster på kronprinsessan Mette-Marit ser vi här. Det brukar ta norskan lite längre att nappa på nymodigheterna. Hon har en egen stil som inte de andra kungligheterna strävar efter på samma sätt. De tjocka svarta strumpbyxorna exempelvis är en specialare som Mette-Marit tycker om. Ibland bär hon dem till bruna skor, vilket modeexperterna inte applåderar för.

Mette-Marit i leopardmönstrad kjol.

Däremot är vi väldigt glada över drottning Silvias vågade sko-manöver på Nationalmuseum. Så djärvt, så chict!

Läs mer: Victorias oväntade vandrings-outfit i Jordanien

Läs mer: Se maffiga bilderna! Nära sko-kris för drottning Máxima

Foto: IBL och Stella Pictures