Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Glad midsommar! 7 retrobilder från kungafamiljens somrar

22 jun, 2018, 09:00 
Margareta
Under sommarens varmaste månader har vi genom åren fått härliga hälsningar från kungafamiljen! Vi firar denna sommardag med att bjuda på sju av våra favoriter.
Annons

Sommar, sol och en härlig doft av sju sorters blommor.

Det är midsommar, en dag som sällan är så solig som under kungafamiljens sommarfotograferingar. Men vi hälsar ändå Midsommarafton välkommen genom att bjuda på några av de härligaste retrobilderna på kungafamiljens somrar ute vid slottet Solliden på Öland.

Kungafamiljen vid Sollidens slott.
Kungafamiljen vid Sollidens slott.

Denna bild är tagen år 1983. Kronprinsessan Victoria fyller sex år och hennes hand är fylld av rosor som slokar i sommarvärmen. I kungens famn syns lilla Madeleine som då var ett år gammal, och den som har koll på detaljer ser att prins Carl Philip faktiskt bär samma kläder som prins Alexander bar under det senaste kungliga dopet!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

Kronprinsessan Victoria i midsommarkrans.

Kronprinsessan Victoria har ofta burit blomsterkrans under sommartider på officiella bilder. Här under sent 80-tal!

Kronprinsessan Victoria i krans från 2009.
Kronprinsessan Victoria i krans från 2009.

Det var sommaren innan Victoria och Daniel skulle uppleva det drömbröllopet som ägde rum 2010, och äntligen äntligen fick prins Daniel vara med under kronprinsessans födelsedagsfirande. På plats fick Victoria en sommarkrans av en besökare, och denna vackra bild togs på paret.

Annons

 

Victoria, Carl Philip och Madeleine utanför Sollidens slott på Öland.
Victoria, Carl Philip och Madeleine utanför Sollidens slott på Öland.

Manchesterbyxorna. Skorna. Och tre kungabarn i mindre format. Denna bild togs på sent 80-tal och den andas verkligen sent 80-tal och tidigt 90-tal!

År 2013 tultade prinsessan Estelle runt på gruset utanför Sollidens slott, ovetandes om att hundratals människor och en hord av fotografer såg varje steg hon tog. Denna sommarbild med Estelle framför den vackra blomsterrabatten togs under hennes mammas födelsedag, och reportern från Svensk Damtidning som var på plats och såg lillsessan live berättar att hon var otroligt charmig redan då!

Annons

År 1985 fick vi en härlig sommarbild på kungafamiljen i dagarna omkring Midsommar. Familjen samlades, som de ofta gjort både tidigare och senare, framför Sollidens slott. Prins Carl Philip i kungens knä, kronprinsessan Victoria i drottningens och mellan dem alla prinsessan Madeleine.

Foto Sjöberg bild

Annons