Glädjebeskedet från drottning Margrethe

glädjebeskedet från drottning margrethe

Nästa år fyller Margrethe 80 år och drottningen håller fortfarande ett högt arbetstempo. Men de senaste månaderna har hon synts till betydligt mindre, vilket skapat viss oro.

Drottning Margrethes frånvaro skapar oro. Den senaste tiden har det istället varit Frederik och Mary som burit den kungliga fanan.

Drottningen har endast utfört några få kungliga uppdrag de senaste månaderna. Och det är många som har undrat hur Margrethe mår – egentligen. Hon har ju tampats med diverse krämpor. Förra året opererade hon båda ögonen. En laseroperation mot grå starr. Operationen gick bra men diskussionerna om drottningens sviktande hälsa har fortsatt att puttra i Danmark.

Drottning Margrethe arbetar mindre efter operationen

Men nu kommer glädjebeskedet! Vi har talat med en dansk hovreporter som berättar att drottningen mår alldeles prima. Och den här veckan har hon faktiskt haft två officiella åtaganden. En konstutställning och en årsfest, som Köpenhamns Universitet anordnar.

Under nästa år kommer drottning Margrethe dessutom att få en betydligt större arbetsbörda än tidigare. Frederik och Mary har ju nämligen bestämt sig för att deras fyra barn ska börja på en internatskola i Schweiz. Kronprinsparet kommer med andra ord att pendla mellan Verbier och sina kungliga åtaganden i Danmark, vilket betyder att de inte kommer att kunna ta lika stort ansvar för representation som tidigare.

Frederik mary margrethe

Frederik och Mary är ett stort stöd för Margrethe. Men nästa år flyttar de utomlands..

Nästa vecka ska drottning Margrethe dessutom dölja med kronprins Frederik på konsert. Hon älskar musik och konst och nu när hon nu dessutom ser bättre igen kan hon njuta av sådana kulturupplevelser – fullt ut.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: