Glädjebeskedet från kungen – mitt i krisen!

De glada nyheterna växer inte på träd, så här mitt i coronakrisen. Men här kommer en – direkt från kungen!

 

Allt var klart för en riktig succésäsong på Solliden. Kungen har kostat på sitt sommarslott en ny hemsida, som lanserades så sent som i januari. Och vintern har varit mild på Öland, som knappt har haft någon frost. Trädgårdssäsongen ser därför ut att kunna bli tidig, berättar slottsfogden Leo Eriksson.

Men så kom coronakrisen och med den ett stort frågetecken: Skulle Solliden kunna hålla öppet?

Kungen och drottningen på Solliden.

Kungen och drottningen på sitt Solliden.

Men när vi pratar med Sollidens verksamhetschef Carolina Thaysen så har hon och kungen glada nyheter:

– Ja, vi kommer att ha öppet! Vi öppnar slottsparken för besök den 20 maj, och vår servering Kaffetorpet kör igång i juni, säger hon till Svensk Damtidning.

– Vi är ju ett utomhusbesöksmål och alla kommer att kunna hålla goda avstånd till varandra. Och på Kaffetorpet kommer vi att glest mellan borden, och bordsservering förstås.

Så blir sommaren på Solliden 2020

kungafamiljen solliden 2017

Hos kungen på Solliden kan alla röra sig fritt i den stora parken. Ett klart plus jämfört med läget på ett trångt museum.

– Sedan följer vi ju naturligtvis rekommendationerna från myndigheterna mycket, mycket noga. Och skulle det komma några andra direktiv så tar vi förnyad ställning, och vidtar eventuella åtgärder utifrån det, säger Carolina Thaysen

Hon bjuder också på en annan nyhet: Årets utställning i Sollidenpaviljongen kommer att bli av – och i år fokuserar den på kungen och hans 70 år på Solliden. Han var ju bara fyra år när han blev slottsherre.

Kungen ny slottsherre på Solliden 1950.

I år handlar Solliden-utställningen om den här lille mannen. Just den här bilden på kungen är tagen 1950, när han precis hade ärvt slottet efter sin farfarsfar kung Gustaf V.

– Det är en fotoutställning och jag kan redan nu utlova privata bilder som aldrig tidigare har visats! säger Carolina Thaysen.

LÄS MER: Kungens målbild med Silvia när coronakrisen är över

LÄS MER: Familjefoto på Solliden då och nu – här fotas de helst!

Foto: TT.