Glädjebeskedet från Mette-Marit – efter den svåra tiden

Nu kommer ett glädjande besked från Mette-Marit.

Efter en svår period kommer äntligen ett glädjande besked från norska kronprinsessan Mette-Marit.

Mette-Marit har haft en tuff period den senaste tiden. Efter beskedet om hennes kroniska lungfibros har många varit oroliga för den norska kronprinsessans hälsa, och särskilt denna coronavår. Nyligen gick även hennes styvfar Magnar Alfred Fjeldvær oväntat bort och Mette-Marits mamma Marit Tjessem blev änka – för andra gången. Samtidigt har hon isolerat sig hemma på Skaugum.

Prins Sverre Magnus ska konfirmera sig

Men nu kommer äntligen ett glädjande besked från det norska kungahuset. Förra året höll kronprins Haakon och Mette-Marit en fantastisk fest på Kungliga palatset i samband med att deras dotter, prinsessan Ingrid Alexandra, konfirmerade sig. Och nu väntar ännu ett härligt familjefirande.

Parets son, prins Sverre Magnus, ska nämligen konfirmera sig under hösten. Enligt ett pressmeddelande kommer Sverre Magnus att konfirmeras lördagen den 5 september i Asker kyrka. Efter konfirmationsgudstjänsten kommer det att hållas en mindre, privat middag på familjens hus på Skaugum.

Den norska kronprinsfamiljen har därmed valt att göra helt annorlunda än danska kronprins Frederik och kronprinsessan Mary. I slutet av juni meddelade de nämligen att de skulle senarelägga prins Christians konfirmation till nästa år på grund av coronakrisen.

På semester med familjen

Som om inte själva konfirmationsfesten vore nog som glädjebesked lade även det norska kungahuset upp en uppdatering på Instagram där de delade med sig av en bild från sin familjesemester. Hela familjen syns på den härliga bilden – drottning Sonja, kronprinsfamiljen och även Märtha Louise med döttrarna.

Foto: TT

Läs mer:

Mette-Marit anklagas från oväntat håll

Veckans bästa: Silvia och Mette-Marit på semester

Mette-Marits privata bilder – kärleksbombar Haakon!